geen quick fix maar een gedegen strategie leren

Eerste Hulp bij paniekaanvallen

[Start direct nog]

Herken je dit?

* Je zou graag minder angst willen voelen voor een bepaalde situatie of meerdere situaties. Het lukt je op dit moment niet om dit los te laten

* Door alle stress en spanningen krijg je lichamelijke paniekklachten, zoals versnelde hartslag, bonzend hart, hartkloppingen misschien wel of benauwd en zweterig.

* Elke keer dat je weer denkt aan die situatie komen de paniekgevoelens weer op.  

* Je bent zo moe van alles wat er in je hoofd zit. Je bent er bijna continu mee bezig lijkt het wel. 

* Je bent bezig om zoveel mogelijk de situatie uit de weg te gaan wanneer je weet dat er paniekgevoel op kan komen, of je probeert jezelf af te leiden van het angstige gevoel of de lichamelijke klachten die je voelt.

* Je weet misschien al wel dat er wat moet veranderen met je verstand, alleen HOE je dat doet, lukt je niet, of maar voor korte termijn. Je gevoel wil niet mee.

* Je hoort weleens van anderen wat je eraan kunt doen, maar het lukt je niet om het zelf uit te voeren. Of je probeert het, maar het maakt geen verschil. Dit lijkt wel niet voor jou weggelegd. Dit kost veel tijd en energie. 

* Je wilt meer rust in je leven. Je wil graag van de paniekgevoelens af.

stop!!

Stop met de korte termijn trucs

⇒ Stop met jezelf afleiden

⇒ Stop met het aandoen van laagjes kleding zodat je jezelf altijd koeler kan maken

⇒ Stop met de omgeving zo te controleren dat je het minst snel last krijgt van een paniekaanval

⇒ Stop met positief denken, je angstgedachtes weg te duwen

⇒ Stop met situaties vermijden

⇒ Stop met jezelf verdoven met alcohol of kalmeringsmiddelen om een paniekaanval te voorkomen

 

Je hebt dit niet nodig. Sterker nog, de lading wordt op de lange termijn alleen maar erger.

De paniekaanval blijft misschien wel even weg, of de angst voor een paniekaanval, maar uiteindelijk komt het als een boemerang naar je terug gezwiept. En merk je dat de klachten erger worden, net als een boemerang harder terugkomt!

Maar hoe dan wel, vraag je je misschien af? 

voor wie

Heb je last van paniekklachten? Van een lichter paniekgevoel tot misschien wel hele aanvallen? Doe dan mee met de cursus Eerste Hulp bij Paniekaanvallen en kom erachter wat je al die tijd hebt gedaan waardoor je je paniekgevoel waarschijnlijk alleen maar hebt gevoed. En leer een strategie aan voor de lange termijn. Een strategie die ik al jarenlang deel in mijn psychologenpraktijk en die al veel mensen heeft geholpen.

Na ruim 17 jaar ervaring vanuit wetenschappelijke opleiding, continue scholing en (misschien wel het belangrijkste…) praktijkervaring kan ik jou helpen om een strategie aan te leren voor de lange termijn, zodat je paniekklachten niet meer terugkomen als een boemerang

Wat ik vooral als psycholoog zie in mijn praktijk zijn mensen die vaak al meerdere dingen hebben geprobeerd om van hun paniekklachten af te komen, zoals via Google, of via therapie of een coachingstraject.

Ze hebben geleerd om zichzelf af te leiden, te mediteren, of te relativeren. Ook het leren om positieve gedachtes te formuleren van negatieve gedachtes wordt nogal eens gebruikt.

Echter, bij het inzetten van deze tools, of trucjes beter gezegd, zul je merken dat het vaak maar voor korte duur is. De angsten zijn even weg, net als dat je een boemerang weggooit. Maar het komt altijd weer terug, en vaak harder ook (net als de boemerang). Als je één van deze trucjes inzet, dan heb je dus vaak maar voor korte termijn resultaat. 

Als je op de lange termijn resultaat wilt bereiken en op de lange termijn je paniekklachten wilt verminderen, is er dus een andere strategie nodig.

En deze strategie is niet samen te vatten in een paar tips.

Het is een methode waarbij je leert op een àndere manier naar je denken te kijken, in plaats van je denken te veranderen. Dit zal de lading van je negatieve denken veranderen, waardoor je op de langere termijn meer rust gaat ervaren in je hoofd. 

Ja

Ik wil graag rust voor de LANGE termijn

Je kunt meteen na aanmelding starten met de cursus. Er zijn 7 modules die allemaal draaien om het verminderen van paniekaanvallen tot het stoppen van de paniekklachten, om meer grip te krijgen op je lichaam en brein. Je kunt de cursus in je eigen tempo volgen.

Je krijgt elke dag een mail in je inbox met de tools van die dag en de oefeningen in een werkboek. De cursus kun je op elk moment weer openen en bekijken. 

De cursus is geschikt voor zowel ondernemers als particulieren. Paniekklachten en in de vicieuze cirkel zitten is iets wat iedereen kan overkomen, of je nu werknemer bent, werkgever of zelfstandige. Je weet niet waar je moet beginnen en je hebt alle tips op internet uitgeprobeerd maar niks lijkt echt te werken. En het positief denken lijkt meer een gevecht dan dat het wat oplevert.

Paniekklachten houden nauw verband met langdurige stressklachten en/of burnoutklachten. 

De vorm

• Elke module bestaat uit een video of een audio. De video/audio kost je ongeveer 10 minuten per module.

• Daarbij hoort een werkboek met alle lesstof en aanvullende oefeningen, dus je hoeft niet eens zelf aantekeningen te maken.

Aan het einde van de week kun je alle delen bij elkaar voegen en heb je een volledig naslagwerk die je ook kunt gebruiken na de cursus. 

• Elke module heeft ook een challenge als oefening. Die mag je zo uitgebreid doen als je zelf wil. Het kan even snel in je hoofd (1 minuut), of 2 uur van je tijd kosten: hoelang je zelf fijn vindt. Ik adviseer, hoe meer bewust je bent van de challenge, hoe beter je de tools eigen maakt. 

Deze mensen gingen je voor bij een cursus van Bureau Breinfijn

Ik vond de cursus helder, stapsgewijs en herkenbaar met praktische ondersteuning. Rosalie gaf de informatie op een heel natuurlijke manier waardoor voor mij de drempel laag was om mee te doen. 

Anoniem

Je maakt het heel aanschouwelijk en didactisch verantwoord door de diverse werkvormen. Zo komt de lesstof op diverse manieren binnen. Ik zou de cursus zeker aanraden aan anderen. 

Anoniem

Een hele andere benadering dan ik gewend was. Eigenlijk heb ik mezelf gesaboteerd om het piekeren te stoppen kwam ik achter. Ik vond de cursus verfrissend, prettig om te volgen en het heeft me al vele inzichten gebracht in die korte tijd. Het heeft mijn verwachting overtroffen.  

Karlijne de Wit

Dankzij de cursus kan ik bewuster omgaan met piekeren. De prijs kwaliteit verhouding van de cursus is voortreffelijk en de inhoud vond ik erg verrassend en afwisselend. Ik zou deze cursus dan ook zeker aanraden bij anderen!

Henk

De vorm van de cursus was begrijpelijk en goed te volgen. Door de totaal nieuwe kijk op gedachten heeft de cursus me de motivatie gegeven om ermee door te gaan. Ik vond de inhoud van de cursus verrassend en zou de cursus dan ook zeker aanraden.

Angelique

De cursus Eerste Hulp bij Paniekaanvallen heeft me duidelijke antwoorden op zaken opgeleverd waarmee ik worstelde en waar ik niet goed mee omging. Het heeft me ook de energie opgeleverd om door te gaan om mezelf weer onder controle te krijgen waardoor ik eventuele terugvallen bijtijds kan opmerken en daar ook gelijk weer wat aan kan doen. Ik vond de cursus heel duidelijk en helder ondanks dat het eerste hulp is waar uiteraard de basis behandeld wordt. Ik zou de cursus zeker aanraden!

Marijke

€89,95         €49,95

 

Cursus Eerste Hulp bij Paniekaanvallen

Ik heb me de afgelopen jaren volledig gespecialiseerd in het helpen van mensen met een druk hoofd vol malende gedachten, mensen met angst- of paniekaanvallen. Ik heb na al die jaren een succesvolle strategie ontwikkeld waarmee ik mensen help, zodat ze op de lange termijn resultaat voelen en waarbij ik juist geen korte termijn tips geef voor een quick fix. 

Ja

Ik wil graag van de paniekklachten af

Fijne vorm. Elke dag een mailtje met daarin wat je kunt doen die dag, zodat je er ook echt mee aan de slag gaat. Zo leg je het niet zomaar weg, maar ga je er wel echt mee aan de slag.

Robert

Paar zeer treffende metaforen geleerd die me inzicht hebben gegeven in wat ik nu eigenlijk aan het doen ben. Dit helpt me om anders te kijken naar wat ik in mijn hoofd haal.

S.T.

Makkelijk te volgen en handige tools. Ik blijf ermee oefenen.

Karin

Ik heb de cursus aangeschaft vanwege de deskundigheid van Rosalie in combinatie met de anonimiteit en de prijs. Dankzij de cursus heb ik meer focus op dat het voornamelijk gaat om de lading van de gedachten die afneemt in plaats van echt andere gedachten. De inhoud van de cursus is erg interessant en de vorm van de cursus vond ik erg fijn.

Anoniem

Voordat ik was gestart met de cursus zat ik vast in een patroon van denken over het waarom van een probleemsituatie met betrekking tot slapen. Het werd alleen maar erger. Ik moest iets radicaals anders gaan doen voelde ik. De cursus heeft mij enerzijds inzicht gegeven in wat wel en wat niet werkt op de lange termijn. Daarnaast heeft het toepassen van de stof al best voor wat rust en vertrouwen gezorgd en zijn dingen realistischer geworden. Ik hoef niet meer de strijd aan te gaan met mijn gedachtes en dat geeft ruimte.

De inhoud van de cursus is zeer goed. Hierdoor heb ik een dieper inzicht gekregen in manieren van omgaan met gedachten die op termijn averechts werken. Ik zou deze cursus dan ook zeker aanraden bij anderen!

Johan

Ik heb de cursus aangeschaft omdat alle tips van de psycholoog en Google niet helpen. Dankzij de cursus kan het piekeren al iets beter van me afzetten, aangezien ik er minder lading aan geef en door er minder aandacht aan te besteden. Ik vond de cursus interessant en het was heel leuk om elke dag een mailtje te ontvangen, zodat ik weer wat tijd voor mezelf kon maken om deze te bekijken en te beluisteren.

Een echte aanrader!

Marijke

Start direct

Meteen na aanmelding krijg je een bevestigingsmail en kun je direct starten met de cursus. Je krijgt dagelijks een mail in je inbox waarin ik je per module meeneem in het verminderen van jouw klachten. De modules zijn 6 maanden voor je beschikbaar. 

€ 49,95 (incl. BTW)

De investering voor deze cursus is normaal €89,95 en nu €49,95 en is te betalen via Ideal, Bancontact of creditcard. Ben je een ondernemer? Dan kun je dit als zakelijke kosten opvoeren. Je krijgt een factuur zodat je het fiscaal voordelen geeft.

l

Inhoud

  • 7 modules
  • Werkboek met alle kennis en oefeningen
  • Challenges en oefeningen
  • Mogelijkheid tot Q&A

Cursus inhoud

De inhoud en technieken van de cursus zijn gebaseerd op een combinatie van kennis en tools uit:

  • Neuropsychologie
  • Gedragstherapie
  • Acceptance and Commitment Therapy
  • En gewoon hele lange ervaring in de praktijk met mensen met langdurige stress, angst en paniekaanvallen

De hulp van Bureau Breinfijn is beoordeeld door Google reviews op 5 sterren

€89,95         €49,95

 

Start met de Eerste Hulp bij Paniekaanvallen (EHBO)

Ontdek een manier van omgaan met alles wat in je hoofd zit op een andere manier dan vaak verkondigd wordt. Heb je al geprobeerd om negatieve gedachten om te zetten in positieve gedachten, maar is het meer vechten dan dat het wat oplevert?

Ik heb na al die jaren als psycholoog een succesvolle strategie waarmee ik mensen help, zodat ze op de lange termijn resultaat voelen. Ik deel de deze strategie in mijn cursussen, welke zijn beoordeeld met 5 sterren.

meer weten

HEB JE NOG VRAGEN?

Hoeveel tijd kost het me?

Het kost je net zoveel tijd als je er zelf aan wilt spenderen. Je kunt de cursus volgen door elke dag maximaal 10 minuten bezig te zijn met de cursus, maar je kunt er ook 2 uur aan spenderen als je het uitgebreid wilt oefenen.

Ik vind het toch te prijzig

Het is maar net wat het je waard is. Stoppen met gepieker over je angst of zorgen gaat niet vanzelf. Er is geen magisch toverstokje wat maakt dat het over gaat. Je zult er zelf mee aan de slag moeten. De prijs is laag, maar zeker ook niet te laag, want als je helemaal niks investeert ga je er ook niet mee aan de slag is de ervaring. No pain (geld), no gain.

En je krijgt een werkboek waardoor je altijd een naslagwerk hebt om er na de cursus ook nog verder mee te oefenen. 

Wanneer kan ik starten?

Na aanmelding krijg je een bevestigingsmail waarna je direct kunt starten met de cursus. Je krijgt de modules via mail toegestuurd. Echter, mocht je geen tijd hebben, kun je ervoor kiezen om toch mee te doen. Je krijgt dan namelijk de mails gewoon in je inbox en je houdt tot 6 maanden toegang tot de video’s en werkboeken, dus je kunt het ook later op een tijdstip wat jou uitkomt volgen.

Ik kan die week niet, wat nu?

Als je in die week niet mee kunt starten, geen probleem. Je krijgt de mailtjes gewoon wel in je inbox, dan laat je ze even voor wat het is, en ga je ze lezen en meedoen met de challenge op het moment dat het uitkomt bij jou in je leven. 

Let wel, zorg dat je er dan wel mee aan de slag gaat. Ik weet zeker dat het voor iedereen weg gelegd is om te groeien en ontwikkeling hierin door te maken en klachten te verminderen, maar je zult er wel iets voor moeten doen. 

Hoe lang duurt de cursus?

De cursus is verdeeld over 7 modules. De modules worden elke dag naar je email gestuurd, waarna je de filmpjes kunt openen, de challenge kunt bekijken en het werkboek kunt downloaden. 

De cursus blijft 6 maanden voor je beschikbaar. Je hebt dus alle tijd om deze op je eigen tempo te volgen. 

Hoe lang blijft de cursus beschikbaar?

De cursus blijft 6 maanden voor je beschikbaar. Je hebt dus alle tijd om deze op je eigen tempo te volgen. Ik adviseer je er zelfs langer over te doen dan een week. Het gaat erom dat je het geleerde gaat integreren in je leven, en ik help je daarbij. 

Wat als ik blijf twijfelen?

Als je blijft twijfelen, neem dan vooral even contact met mij op via rosalie@breinfijn.nl en ik bel of mail je zo snel mogelijk terug om jouw vragen te beantwoorden. Ik kan dan met je meedenken of deze cursus past bij de klachten die je hebt. Als je ook een andere diagnose hebt, dan denk ik natuurlijk ook graag met je mee of het past bij jouw situatie.