Mijn favorieten

 

Een verzameling van al mijn favoriete boeken en spullen als psycholoog en werkende moeder van 3 kinderen

boeken

IK WAS HET LEZEN ZO BEU!

Ik moest na de middelbare school en universiteit echt een hele lange tijd niks meer van boeken hebben. Na alle talen te hebben geleerd op de middelbare school en de dikke pillen (vaak in Engels) op de universiteit was ik er wel even klaar mee. 

Maar sinds een aantal jaren ben ik weer helemaal fan van boeken. Vooral de boeken wat betreft persoonlijke ontwikkeling zijn favoriet en verslind ik dan ook bij de vleet. Met business buddies die ook ondernemer zijn wisselen we ook regelmatig boeken aan elkaar uit. Super leuk en elke keer merk ik weer dat ik zelf ook een stapje verder kom in ontwikkeling. 

Ik denk dan ook dat je nooit uitgeleerd bent. 

Ik heb hier mijn meest favoriete boeken voor je op een rijtje gezet. 

 

Een geweldig boek wat iedereen eigenlijk zou moeten lezen. Dit boek is voor iedereen die wat meer ontspannen in het leven willen staan en flexibeler willen leren omgaan met vervelende situaties in je leven. 

Niet puur een zelfhulpboek maar een opkomende methode in Nederland dat ook echt helpt voor de lange termijn. 

Ik hou ervan! 

Vele uren gaan verloren aan verkeerde communicatie met elkaar.

Als we niet slapen, houden we ons vooral bezig met communicatie. En dat luistert allemaal erg nauw. De ander snapt er namelijk al gauw niks van. Je legt het toch duidelijk uit?

Het is een hele kunst om goed te communiceren, zonder verwijten, woede en ontploffingen. Goede communicatie vereist inzicht in jezelf en in de ander. Want hoe bereik je nu wat je wilt? De een krijgt met een zin meer voor elkaar dan de ander in een monoloog van een kwartier.

Hoe komt het dat je bij de ene collega in slaap valt en bij de ander aan zijn lippen hangt? Remco Claassen leert je de kneepjes van het vak Verbaal Meesterschap.

Leuk boek met veel praktijk voorbeelden en handige tips voor je eigen bewustwording. 

Zowat mijn bijbel geweest afgelopen jaren. Met een temperamentvol kind in huis loop je tegen nogal wat bergen op. Een hooggevoelig kind met een ijzersterke wil is geen makkie om op te voeden. En nu ben ik zelfs nog psycholoog en heb jarenlang in de gespecialiseerde jeugdzorg gewerkt. 

Ik kan je vertellen, ik zat ook vaak met mijn handen in het haar. 

Dit boek leest ontzettend lekker weg, heeft veel praktische en herkenbare situaties die dagelijks kunnen voorkomen en geeft je een wegwijzer in begrip en inzicht in je kind en is de weg naar harmonie in je gezin. 

en natuurlijk komen er nog meer spulletjes bij….