Vind jouw antwoord hier
< Alle onderwerpen

Welke cursus of programma kies ik?

 

Je bent enthousiast over een cursus of programma, maar wil nog even weten hoe dit nu in zijn werk gaat. Lees hieronder verder.

Cursus aanbod:

 • De cursussen zijn helemaal zelfstandig te volgen, er zit geen persoonlijke ondersteuning bij de cursus
 • De modules gaan dagelijks (cursus Rust in lichaam en brein, cursus Grip op je Gedachten) of wekelijks (cursus Vergroot je Zelfvertrouwen) open.
 • De cursussen zijn korter en laagdrempeliger van aard en specifiek gericht op één klacht.
 • De cursussen zijn bij uitstek geschikt als de ernst van je klachten je niet beperken in je leven, in die zin dat je wel gewoon kunt werken en privé je leven kunt leiden zoals je wilt. Maar je wel merkt dat je tegen de klachten aan loopt en er verbetering in wil.
 • Heb je al langer dan 6 maanden klachten of misschien zelfs wel jaren en jaren en heb je al veel geprobeerd? Dan is een programma meer geschikt voor jou.
 • De programma’s zijn enorm veel uitgebreider dan een kortere cursus en er zit persoonlijke ondersteuning bij.

 

 

Programma aanbod:

 • Heb je meer dan 6 maanden klachten of loop je misschien al wel jaren tegen dezelfde klachten aan, en lijkt het alleen maar erger te worden? Dan is een programma meer passend bij jou
 • Het grootste verschil tussen de cursussen en de programma’s zijn de omvang (duur en uitgebreidheid) en de persoonlijke begeleiding. Deze zit alleen bij de programma’s en niet bij de cursussen.
 • Het Breinfijn programma is voor mensen met angstklachten in combinatie met paniekgevoel of paniekaanvallen. Het Breinfijn programma is een abonnementsvorm en je kunt opzeggen wanneer jij wilt via team@breinfijn.nl. Na het volgen van alle modules kun je dus ook zo lang als je wilt aanblijven om te blijven oefenen en gebruik te maken van de persoonlijke ondersteuning.
 • Het No Stress programma is geschikt voor chronische stressklachten, overspannenheid en burnoutpreventie of herstel. Ook angst of licht paniekgevoel kan hierbij passen, maar je weet dat de klachten komen door stress. Je kunt eenmalig betalen of in 6 termijnen.
 • Beide programma’s bevatten 20 modules en uitgebreide persoonlijke ondersteuning in de vorm van live coaching calls, maandelijkse workshops in diverse thema’s en de mogelijkheid tot het stellen van dagelijkse vragen.
 • Heb je al veel verschillende hulpvormen geprobeerd? Van mindfulness, tot meditatie, yoga, homeopathische middelen, medicatie en therapieën. Dan kan dit programma juist passend zijn. Veel mensen die in het programma zitten hebben al heel veel gedaan. Dit omdat bovenstaande hulpvormen (en zo zijn er nog veel meer te noemen) vaak gericht zijn op het gevolg, het stressgevoel, de overspoeling van angst, of de situatie zelf. En niet de oorzaak (je hoeft trouwens niet terug naar je verleden, dat is niet nodig).
 • Heb je specialistische GGZ zorg gehad? Mail me dan via support@breinfijn.nl en dan denk ik graag met je mee of het passend kan zijn.
 • Ben je bekend met schizofrenie, dan zou ik deze programma’s afraden te volgen.

We begrijpen dat het lastig is om de juiste keuze te maken, daarom geven we op voorhand zoveel mogelijk informatie. Lees op hieronder een korte samenvatting van de verschillende cursussen en programma’s die wij aanbieden.

 

Cursussen:

Cursus Grip op je Gedachten:

Deze cursus is gericht op mensen die piekeren of veel negatieve gedachten in hun hoofd hebben. Een druk hoofd is je bekend. In deze cursus ga je op een andere manier je gedachten leren ervaren, zodat ze niet meer de lading hebben zoals ze nu voelen. En je daardoor ook minder gefocust hoeft te zijn op je negatieve gedachten en ze minder aanwezig worden.

Wil je meer informatie over deze cursus? Klik dan op deze link

 

Cursus Rust in Lichaam en Brein:

Deze cursus is voor mensen die last hebben van lichamelijke spanningsklachten, waardoor je meer rust zult krijgen in zowel je lichaam als je brein. Want een gezond lichaam is een gezond brein en vice versa :). En dit zijn niet de korte termijn trucjes die je krijgt in deze cursus. Je gaat vaardigheden leren die voor de lange termijn zullen zorgen voor vermindering van klachten.

Wil je meer informatie over deze cursus? Klik dan op deze link

 

Cursus Vergroot je Zelfvertrouwen:

De naam van de cursus zegt het eigenlijk al. Hoe krijg je meer vertrouwen in jezelf. In deze cursus ga je niet jezelf leren complimenteren, positieve affirmaties opdreunen of bedekken met perfectionisme. In deze cursus leer jij op een andere manier naar jezelf te kijken en hoe jij je nu één voelt als het ware met een negatieve kijk op jezelf, ga je na de cursus ervaren dat dit helemaal niet meer zo belangrijk is. Je bent er gewoonweg niet meer zo mee bezig om jezelf te ‘bewijzen’. En dát noemen we een stevig fundament :-).

Klik hier voor meer informatie

 

Programma’s:

No Stress programma:

Dit uitgebreide programma is bedoeld voor mensen die chronische stress ervaren, overspannen voelen, burnout of herstellende zijn. Deze klachten vallen vaak samen met angsten en lichamelijke spanningsklachten.

In dit programma leer je hoe je voor de lange termijn om kunt gaan met je stressklachten. We gaan juist nauwelijks in op de situatie zelf, maar juist hetgeen wat maakt dat je het als stress ervaart. Dan ga je namelijk vaardigheden leren die je helpen in allerlei moeilijke situaties in je leven.

Na het volgen van dit programma zul je, door middel van de vaardigheden die je hebt geleerd, minder last hebben van lichamelijke spanningsklachten, makkelijker en flexibeler omgaan met moeilijke situaties in je leven, psychologisch flexibeler zijn en stresssituaties (werk en privé) makkelijker kunnen handelen.

Praktisch:

 • Toegang tot online leeromgeving
 • Online community waar je vragen kunt stellen over jouw situatie en ontwikkeling
 • Maandelijkse live Q&A’s
 • Workshops in diverse thema’s

Wil je meer informatie over het No Stress programma? Klik dan op deze link

 

Breinfijn programma:

Dit uitgebreide programma is voor mensen met angstklachten, in combinatie met paniekgevoel of paniekaanvallen. De vaardigheden die je leert komen overeen met het No Stress programma, en zijn ook altijd gericht op de lange termijn de lading leren verminderen van angsten. De inhoud en oefeningen van dit programma zijn alleen anders ingericht, specifiek op angsten en paniek.

In dit programma leer je hoe je voor de lange termijn je angsten los kunt laten, minder overspoeling voelt van angst en/of paniek en een gevoel krijgt van rust en overzicht. Je gaat dus leren om jouw angsten bij de kern aan te pakken (niet de situatie van overspoeling zelf) en hiermee om te gaan voor de rest van je leven.

Praktisch:

 • Toegang tot online leeromgeving met 20 modules
 • Online community waar je vragen kunt stellen over jouw situatie en ontwikkeling
 • Maandelijkse live Q&A’s
 • Workshops in diverse thema’s

Wil je meer informatie over het Breinfijn programma? Klik dan op deze link

 

Zoals je begrijpt, zit er een prijsverschil tussen de cursussen (zijn korter en laagdrempeliger) en de programma’s (uitgebreider en inclusief begeleiding). De keuze voor een cursus of programma kun je het beste maken vanuit jouw eigen behoefte, hoe lang je al bezig bent om klachten te verminderen en wat je hebt geprobeerd aan hulp. Als je slechts korte tijd (d.w.z. enkele maanden) deze klachten hebt, is een cursus voldoende. Als je langere tijd klachten ervaart en al meerdere hulpvormen hebt geprobeerd, is een programma het meeste passend.

 

Ik (Rosalie) geef geen 1 op 1 sessies meer. De deelnemers van het No Stress en Breinfijn programma krijgen wel begeleiding van mij persoonlijk via de leeromgeving (dagelijks vragen stellen), de live Q&A’s/coaching calls en workshops.