BREINFIJN PROGRAMMA

ZEG GEDAG TEGEN ANGST OF PANIEK

Herken je dit?

Je zou graag minder angst willen voelen voor een bepaalde situatie of meerdere situaties. Het lukt je op dit moment niet om dit los te laten

Door alle stress en spanningen krijg je lichamelijke paniekklachten, zoals versnelde hartslag, bonzend hart, hartkloppingen misschien wel of benauwd en zweterig. En elke keer dat je weer denkt aan die situatie komen de paniekgevoelens weer op. 

Je bent zo moe van alles wat er in je hoofd zit. Je bent er bijna continu mee bezig lijkt het wel. Je zou graag meer willen genieten van het leven op dit moment. 

Je weet misschien al wel dat er wat moet veranderen met je verstand, alleen HOE je dat doet, lukt je niet, of maar voor korte termijn. Je gevoel wil niet mee

Je hoort weleens van anderen wat je eraan kunt doen, maar het lukt je niet om het zelf uit te voeren. Of je probeert het, maar het maakt geen verschil. Dit kost veel tijd en energie. 

Je wil graag van het angstige, onrustige (of gejaagde) gevoel af. 

het kan echt anders

Stel je eens voor dat….

Op dagen dat je gespannen bent of paniekgevoelens hebt, precies weet welke stappen je kunt zetten om jezelf hier doorheen te helpen

✓ Je veel meer ruimte hebt in je hoofd, waardoor je volledig aanwezig kunt zijn wanneer je tijd doorbrengt met de mensen van wie je houdt

Je anders naar jezelf leert kijken. Niet meer als die persoon die veel angstig is, maar als een persoon net als ieder ander in ons land. Ook jij bent gewoon ‘normaal’, welk stickertje je (misschien zelfs alleen door jezelf) hebt opgeplakt gekregen

Je gaat leren dat ‘angst’ bij het leven hoort, en het je niet meer beperkt in je huidige dagelijks leven

Je weet hoe het voelt om vertrouwen te hebben in jezelf, in wat je kunt doen, zodat je keer op keer naar dit prettige gevoel terug kunt keren

Je meer energie overhoudt voor de dingen waarvan je geniet

Je weer kunt genieten van de kleine dingen in het leven

Je kunt loslaten welke eisen je aan jezelf stelt

Je de controlestrategieën los kunt laten en flexibel kunt omgaan met vervelende situaties in je leven

Dit programma is speciaal voor mensen die last hebben van angst- of paniekaanvallen. Die vaak al langere tijd aan het vechten zijn tegen angst of paniek, zorgen hebben of piekeren dat het maar niet overgaat en niet weten hoe ze uit de cirkel kunnen komen.

Veel mensen die meedoen aan het programma hebben zelfs al vaker trajecten gelopen bij een psycholoog, en bijvoorbeeld cognitieve gedragstherapie gevolgd, of een andere therapie. Dat heeft vaak wel een stukje geholpen of voor de korte termijn, maar het gevoel wil maar niet mee met dat je verstandelijk wel weet wat je zou moeten doen. 

 

Wat kun je eraan doen

In het Breinfijn programma ontdek je

»» Wat je angst of paniekklachten in stand heeft gehouden

»» Alles wat je moet weten over jouw brein en het functioneren van ons menselijk lichaam om de switch te maken

»» Dat tips en trucs alleen op korte termijn helpen maar het dan op de langere termijn altijd terugkomt. Het is net een boemerang die even weg is en daarna weer net zo hard terug zwiept. Ik ga je leren welke methode wel werkt

»» Welke strategieën je tot nu toe hebt ingezet, waarom het niet heeft geholpen en wat dan wel helpt

»» Hoe je niet anders kunt leren denken, niet positief leren denken (zoals bij cognitieve gedragstherapie het geval is), maar hoe je op een andere manier naar je denken kunt kijken. Dit gaat helpen om meer afstand te krijgen van je angstgedachtes en zo een verandering te maken in je gevoel

»» Hoe je oude patronen kunt doorbreken en nieuwe verbindingen in je hersenen maakt die blijvend zijn

Wie ben ik?

Wonend in een klein durpke in Noord-Brabant. Al vrijwel heel mijn leven daar gewoond, met een tussenstop van een halfjaar in Madrid (voor studie) en voor studie in Tilburg. Happily wonend met man en 3 kids. Hoewel mijn leven in mijn jeugdjaren heel gewoontjes was zonder rare dingen, hebben we het later wel voor onze kiezen gehad. Stoppen en bij de pakken neerzitten was geen optie. Ik kan wel zeggen dat ik leef wat ik anderen leer. Uiteindelijk gaat het om flexibel om leren gaan met moeilijke momenten in je leven, met tegenvallers gedurende een dag, gewoon in je dagelijks leven. Waardoor je de rust in je hoofd en lichaam kan gaan voelen. 

Inmiddels meer dan 17 jaar ervaring als psycholoog bij verschillende zorgorganisaties en een particuliere praktijk. Tijd om in oktober 2017 een eigen psychologenpraktijk op te starten, waarin ik als een vis in het water ben. Omdat mijn specialisatie angst- en paniekklachten zijn (waaronder ook hyperventilatie klachten) zie ik doorlopend deze klachten in mijn praktijk en weet ik wat er werkt. 

Hoe is het programma opgebouwd?

6 opbouwende modules 

(binnen enkele weken wordt het programma uitgebreid naar 10 modules, waar je natuurlijk toegang tot krijgt) 

Kennis over lichaam en brein

Deze module staat in het teken van jou op een heel praktische en simpele manier uitleggen hoe ons lichaam en brein werkt en hoe angst tot stand komt. Dit is gelijk één van de belangrijke sleutels tot verandering. Daarnaast gaan we een start maken met alles wat je moet van jezelf en waar je naartoe wilt werken. 

De invloed van de 'mind'

In deze module krijg je breder uitleg over onze mind. Hoe werkt onze geest eigenlijk, en waarom wil verstand en gevoel vaak niet samen. Ook ga je leren waarom eerdere ervaringen, zelfs de hele kleine situaties in je leven, van invloed zijn op je huidige angstgevoel. En we gaan dieper in op jouw strategieën om nu om te gaan met onze angsten of paniekaanvallen.

Controle veranderen

In deze module gaan we verder in op de strategieën die je tot nu toe hebt ingezet en gaan we de controle veranderen. Misschien ben je hier al langer mee bezig en merk je dat dit niet zo simpel is. Aan het einde van deze module kun je de juíste tools inzetten om de controle langzaam maar zeker meer los te laten. 

Afstand nemen van angstgedachten

Hoe neem je afstand van angstgedachtes. In deze module ga je zelf ervaren hoe het is om afstand te kunnen nemen van deze vervelende patronen. We hebben wel 70.000 gedachten in ons hoofd per dag. En vooral de negatieve of angstgedachtes krijgen veel aandacht helaas. Na deze module weet je hoe je meer afstand kan nemen van wat je verstand je vertelt.

Nieuwe verbindingen in hersenen

In deze module ga ik je nog meer kennis geven over ons brein en ga je je oude patronen doorbreken en nieuwe verbindingen leggen in je hersenen. Dit is helaas niet in één week te leren. Door de juiste oefeningen in te zetten zul je zien dat de oude patronen steeds meer naar de achtergrond verdwijnen. 

Beklijven nieuw patroon

Je krijgt oefeningen en tips/handvatten hoe je de geleerde vaardigheden kunt integreren in je dagelijks leven en hoe je ze blijvend kunt inzetten.

Individuele mailondersteuning

Mogelijkheid tot ondersteuning via email als je dreigt vast te lopen.

Ma-vr zal ik binnen 24 uur op je berichtje antwoorden en je verder helpen. Het kan zijn dat ik je terug mail, of ik neem een kort filmpje voor je op. Dit zorgt ervoor dat je niet vastloopt en je weer verder kunt in je proces en ontwikkeling.

Mocht je later toch beslissen dat je 1 op 1 sessies wilt volgen, dan kan dat altijd. Deze kun je altijd later toevoegen.

 

4 BONUSSEN

Belangrijk! Dit programma is niet voor iedereen.

Heel eerlijk: dit programma werkt alleen als jij bereid bent een verandering in je leven te maken.

Voel je dat je hier zó aan toe bent, dat je niet opgeeft zelfs als het even tegenzit? (Denk aan: je had een drukke week en daardoor loop je nu wat achter. Geef je op of pak je de draad weer op?) Je hoeft jezelf niet te veroordelen wanneer het allemaal niet in één keer lukt. Je mag jezelf de ruimte geven om steeds opnieuw terug te keren naar alle modules die ik voor je in petto heb.

Heb je de behoefte om het rustig aan te doen en krijg je al de kriebels als je bovenstaande leest. Geen probleem, je krijgt 6 maanden toegang en je kunt de oefeningen doen op momenten dat het jou uitkomt. 10 minuten per dag in je dagelijks leven ermee bezig zijn is zelfs al genoeg. Het gaat er namelijk om dat je een verandering gaat maken voor de lange termijn, en dan zie ik liever dat je er elke dag in je dagelijks leven even 10 minuten mee bezig bent, dan dat je alle modules snel doorspit en je uiteindelijk alleen de informatie tot je hebt genomen, zonder de tijd te hebben genomen het te integreren in je leven.

Dus mijn vraag aan jou is: neem jij de verantwoordelijkheid om wat je straks krijgt aangereikt ook daadwerkelijk toe te passen? Dan ben je van harte welkom om mee te doen. Dan weet ik zeker dat jij de stappen gaat zetten op weg naar jouw doel. 

Ervaringen

Ik had dit veel eerder moeten doen. Ik heb veel te lang gelopen met een alert gevoel. Continu alert op dat ik weer een paniekaanval zou krijgen. Ik durfde niet goed naar een psycholoog te gaan, want dat is toch helemaal niks voor mij. Eigenlijk na de eerste module merkte ik al een verschil. Na een zeer heldere uitleg waar de oorzaak zit en wat ik tot nu toe heb gedaan om het in stand gehouden, had ik al een soort van opluchtingsgevoel. Ik ging daarna steeds makkelijk opmerken wat ik zelf deed om het in stand te houden. Ik heb mijn leven weer terug.

Robert

Ik ben in dit programma ingestapt omdat ik al meerdere therapieën heb gehad en ik hartstikke hard aan het proberen was om positief in het leven te staan, maar het lukte me maar niet. Het vechten tegen mijn angst brak me helemaal op en ik kwam in een burnout terecht. Rosalie is duidelijk, geeft heel veel informatie hoe wij als persoon werken, en weet op details rake vragen te stellen zodat ik gelijk inzicht kreeg in waarom het bij mij maar niet lukte om van de angst af te komen. Voelde me daardoor weer falen, keer op keer. Rosalie kan vrij direct overkomen, maar is transparant en zal je nooit beschuldigen dat het niet lukt. Mijn nieuwe mantra ‘ik ben ook maar een mens’ :-). Hulp vanuit Rosalie is persoonlijk en ze reageert snel op vragen. Ik wil iedereen adviseren, blijf er niet mee lopen maar investeer in jezelf, want het leven kan zoveel mooier zijn.

Annabel

Jouw investering

De investering voor dit programma is €997,- (incl. BTW)

Of in 3 of 6 termijnen

Wat zit erin: 

6 maanden mogelijkheid tot inlog in het online gedeelte

6 modules die je stap voor stap meeneemt in hoe je je angst- en/of paniekklachten kunt verminderen

24/7 email ondersteuning (ma-vr) waarin ik binnen 1-2 dagen terug reageer. Als je vragen hebt of je loopt vast in je proces, dan kun je mij altijd mailen en dan mail ik je terug met mijn reactie of ik neem een kort filmpje voor je op, zodat je weer verder kunt met het programma en jouw ontwikkeling. Je hoeft dus nooit vast te lopen.

– Heb je later in het programma toch nog behoefte aan 1 op 1 sessies, dan kunnen we deze afspreken. Deze mogelijkheid is er altijd. 

 

100% GARANTIE

De cursussen en programma’s van Bureau Breinfijn zijn al door meer dan 1500 deelnemers effectief gebleken. Ik kan dus met vrij grote zekerheid zeggen dat dit programma je nieuwe inzichten gaat geven.

Is het programma onverhoopt niet wat je wilde?

BUREAU BREINFIJN BIEDT 100% NIET GOED, GELD TERUG!

Als je binnen 2 modules niet tevreden bent, dan krijg je je geld terug, zonder dat je een reden hoeft op te geven.

Nog even de voordelen op een rij

P

Je krijgt direct toegang

P

Garantie Niet Goed, Geld Terug

P

In 6 maanden tijd kun jij ook een verandering maken voor de lange termijn

P

Altijd mogelijkheid om ook 1 op 1 sessies nog in te plannen

P

Stel al je vragen aan mij via email en ik help je weer op weg

Veelgestelde vragen

Hoeveel tijd kost het me?

Er zijn 6 hoofdmodules die je online kunt volgen in de tijd van jouw keuze. Er staan natuurlijk een aantal oefeningen in die tijd kosten. Maar, je wilt iets veranderen in je leven. En dat kost nu eenmaal tijd.

Je hoeft echt niet elke dag een uur lang in te loggen. Soms is zelfs 1x per week een halfuurtje al voldoende.

Het gaat erom dat je bepaalde inzichten gaat krijgen en anders naar de angst die er in je hoofd zit gaat leren kijken en leren ervaren. Daarin nemen we natuurlijk ook mee in wat voor invloed de angst heeft op de spanning in je lichaam. Deze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en je gaat merken dat als je juist met de angst die in je hoofd zit, leert omgaan, de spanningen in je lichaam ook verminderen.

Als je het wil, ga dit doen! Want het geeft je een enorme boost om vol met vertrouwen verder te gaan. Ik weet dat jij het kan.

Waarom? Omdat ik al vele mensen voor jou heb geholpen met precies dezelfde methode. En bij allemaal is een grote verbetering in de klachten, tot wel helemaal van angstgevoelens af.

Je kunt het ook niet doen hè. Je kunt het nog wel even alleen doen. Maar wat kost het je?

Hoe lang ben je al aan het aanrommelen? Hoe lang stap je ‘s ochtends al uit je bed en denk je ‘nou, daar gaan we weer…’.

Je hebt geen idee wat je aan het doen bent. En hoe lang ben je dit nu al aan het doen? En hoe lang kun je je dit nog permitteren?

Je voelt het misschien al. En de investering is spannend, dat begrijp ik.

Maar sta eens stil bij wat ik net zei, en maak nu die beslissing, wat het ook is, zodat je er vrede mee kan hebben.

BONUSMODULES:

– BONUS: Hypnose audio ‘Rust in lichaam en brein’ (t.w.v. €16,95,-)

– BONUS: Module ‘Leren luisteren naar je intuïtie’ (t.w.v. €125,-)

– BONUS: Module ‘Time-management/leren omgaan met uitstelgedrag’ (t.w.v. €175,-)

BONUS: ‘Masterclass Effectief weg  van stress/burnout’ (t.w.v. €24,95)

 

Zit er 1 op 1 begeleiding bij?

Er zit individuele begeleiding bij via mailondersteuning. De ervaring leert dat dit heel goed werkt.

Je kunt me altijd mailen en ik reageer zo snel mogelijk (meestal binnen 1 werkdag) terug. Door de informatie in jouw mail waarin je bijvoorbeeld uitlegt wat de situatie is wat je lastig vindt en waar je tegenaan loopt, kan ik al snel zien in welke fase je zit.

Ik mail je dan terug, of wat ik heel vaak doe is het maken van een kort filmpje voor je, zodat ik uitleg kan geven wat er gebeurt, en je gelijk een goede oefening mee kan geven voor jouw situatie.

Ik heb zeer regelmatig tot intensief contact met al mijn deelnemers. Mocht het nodig zijn om toch 1 op 1 sessies af te spreken (online via beeldbellen) dan kan dat altijd. Je kunt altijd kiezen uit een pakket, van 3, 6 of 9 sessies, waarin ik jou persoonlijk verder kan helpen.

Ook hierbij geldt dat de sessies vaak zeer efficient zijn en je gelijk verder kan, omdat ik weet dat je al een bepaalde achtergrond hebt vanuit de online leeromgeving.

Ik heb al hulp van een coach/psycholoog, en nu?

Ook al heb je nu op dit moment hulp van een psycholoog of coach, of je hebt al meerdere trajecten gehad, het is niet voor niks dat je nu nog op deze website zoekende bent. Als je nu in behandeling bent, vind ik het echter wel fijn als we even van tevoren overleg hebben of dit passend is naast de behandeling die je nu hebt. Dat is per situatie en persoon verschillend.

Mocht je al eerder therapie of zelfs therapieën hebben gehad. Ik begeleid vooral mensen die al eerder hulp hebben gehad, maar waarbij blijkt dat het niet voldoende is geweest. Vaak is er wel sprake van enige vooruitgang, maar helpen de tools maar voor korte tijd.

Een voordeel is dat wij als mens vaak zo werken dat we dingen 10x moeten doornemen en lezen, of kijken, voordat je het doet. Voor het uitvoeren en integreren van de oefeningen heb ik gemerkt dat juist een online leeromgeving daarin een krachtige tool is om mensen te helpen. Je kunt op elk moment van de dag inloggen en de stof doornemen. Dat zorgt ervoor dat je op momenten dat het even niet zo lekker gaat, je altijd weer gemotiveerd wordt en je juist inzichten krijgt over wat er bij jou gebeurt en waarom maakt dat je je even niet zo prettig voelt. En je bent daarnaast natuurlijk gelijk aan het oefenen om het ook voor de lange termijn te integreren.

Hulp vanuit een psycholoog vanuit de basis GGZ is zelfs maar 4, 6, 9 of 11 sessies lang, en dan moet de hulp helaas afgerond worden vanuit wat wettelijk vastgelegd is. Met dit programma heb je veel langer de tijd om te oefenen en het geleerde te integreren in je dagelijks leven.

Ik heb een specifieke angst, kan ik dan toch meedoen?

Als je specifieke angsten of fobieën hebt, zoals straatvrees, sociale angst, angst voor het vliegtuig, angst voor overgeven, angst voor paniekaanvallen, angst voor hyperventilatie, angst voor wat dan ook, helpt dit programma je zeker ook.

Alle angst is namelijk angst voor de toekomst. Angst is een alarmsysteem wat aangewakkerd wordt in ons brein en we voelen in ons lichaam. Angst is ook een oud patroon wat doorbroken kan worden. Ik weet dat het kan, want ik zie op dagelijkse basis mensen met dezelfde klachten. Ook mensen die al vaker therapieën hebben gevolgd elders. Doordat we lichaam en brein gezamenlijk aanpakken, zul je zien dat de lading van die specifieke angst die je hebt zult verminderen. Mits je de oefeningen uitvoert die ik je geef natuurlijk en je bewustzijn vergroot door met het programma bezig te zijn. En heb je vragen over jouw situatie, mail me dan even via rosalie@breinfijn.nl en dan neem ik contact met je op. 

Ik vind het toch te prijzig

Het is maar net wat het je waard is. Als het je tot nu toe was gelukt om het te overwinnen, was je dit waarschijnlijk niet aan het lezen. Er is geen magisch toverstokje wat maakt dat het over gaat. Je zult er uiteindelijk zelf mee aan de slag moeten en de knoop door moeten hakken. Alleen met ‘hopen’ kom je namelijk niet zo ver. 

Je krijgt sowieso waar voor je geld. Het is niet zomaar een programma. Het is nauwkeurig samengesteld van alle jaren ervaring als psycholoog, wetenschappelijke onderbouwingen van wat werkt, maar vooral van wat ik heb gezien in de praktijk wat werkt.

Als je écht wilt, dan is geld nooit een goed excuus. Het is maar net waar je prioriteit aan geeft. En je kunt altijd in termijnen betalen. Sta er eens bij stil wat dit je op gaat leveren? We geven vaak makkelijk geld uit aan materiële zaken, een nieuwe televisie, een nieuwe auto, een mooie vakantie, maar iets doen aan de onrust in ons hoofd doen we vaak niet. Terwijl dit juíst maakt dat je je leven relaxter kunt leven en je weer kunt gaan genieten.

Geld komt altijd weer terug, elke maand, in de vorm van salaris, of een andere vorm. Tijd komt nooit meer terug. Sta eens stil bij de tijd die je nu verliest doordat je vrijwel continu aan het vechten bent tegen je klachten….

Sta daarbij ook eens stil bij wat je tot nu toe allemaal al hebt geïnvesteerd in andere therapieën, homeopathie, kalmeringsmiddelen, yoga lessen, meditatie uren, en andere zorgmiddelen. Ook de uren die je steekt in dagen dat je weinig energie hebt, je futloos voelt en je niet de dingen kunt doen die je zou willen doen.

Wanneer kan ik starten?

Je kunt direct starten met de eerste module na bevestiging.

Hoe lang duurt het programma?

Het programma is verdeeld over 6 modules. In september komt er een uitbreiding naar 10 modules. De rode lijn blijft uiteraard hetzelfde, alleen de indeling gaat wat veranderen. Verder komen er nog een aantal bonusmodules bij.

BONUSMODULES:

– Hypnose audio ‘Rust in lichaam en brein’

– Bonusmodule ‘Leren luisteren naar je intuïtie’

– Bonusmodule ‘Time management/leren omgaan met uitstelgedrag’

– Masterclass ‘Effectief weg van stress/burnout’

Het programma blijft 6 maanden voor je beschikbaar. Je hebt dus alle tijd om deze op je eigen tempo te volgen.

Wat als ik blijf twijfelen?

Als je blijft twijfelen, neem dan vooral even contact met mij op via contact@breinfijn.nl. Ik kan dan met je meedenken of dit programma past bij de klachten die je hebt. Als je ook een andere diagnose hebt, dan denk ik natuurlijk ook graag met je mee of het past bij jouw situatie.

Ja, ik ben…

…klaar om direct aan de slag te gaan met een effectieve en succesvolle methode om mijn angst- en/of paniekgevoel te stoppen….

 

Het Breinfijn programma

 Rust in je hoofd

Je niet meer laten overspoelen door angst

Minder hoge eisen aan jezelf of de omgeving stellen

 Minder twijfels over je eigen kunnen

 Controle leren loslaten

 Vechten tegen wat er in je hoofd zit, positief leren denken, hoeft niet meer

 Je hoeft niet in je verleden te wroeten

Je kunt binnen 5 minuten starten