BREINFIJN PROGRAMMA

RELAXED LEREN OMGAAN MET ANGST OF PANIEK

Herken je dit?

* Je wilt meer rust in je leven. Op dit moment ga je door en door. 

* Je zou graag minder angst willen voelen voor bepaalde situaties, minder angst willen hebben voor dat jou of andere naasten iets overkomt. Het lukt je op dit moment niet om dit los te laten

* Door alle stress en spanningen krijg je lichamelijke paniekklachten, zoals versnelde hartslag, bonzend hart, hartkloppingen misschien wel of benauwd en zweterig. En elke keer dat je weer denkt aan die situatie komen de paniekgevoelens weer op.  

* Je bent zo moe van alles wat er in je hoofd zit. Je zou graag meer willen genieten van het leven op dit moment. 

* Je maakt je vaak veel te druk om wat anderen ervan vinden of van je verwachten. Dit kost teveel tijd en energie. 

* Je weet misschien al wel dat er wat moet veranderen, alleen HOE je dat doet, lukt je niet, of maar voor korte termijn

het kan echt anders

Stel je eens voor dat….

* Je meer energie overhoudt voor de dingen waarvan je geniet

* Op dagen dat je gespannen bent of paniekgevoelens hebt, precies weet welke stappen je kunt zetten om jezelf hier doorheen te helpen

* Je veel meer ruimte hebt in je hoofd, waardoor je volledig aanwezig kunt zijn wanneer je tijd doorbrengt met de mensen van wie je houdt

* Je weet hoe het voelt om vertrouwen te hebben in jezelf, in wat je kunt doen, zodat je keer op keer naar dit prettige gevoel terug kunt keren. 

* Je de controlestrategieën los kunt laten en flexibel kunt omgaan met vervelende situaties in je leven. 

Ervaringen

Ik had dit veel eerder moeten doen. Ik heb veel te lang gelopen met een alert gevoel. Continu alert op dat ik weer een paniekaanval zou krijgen. Ik durfde niet goed naar een psycholoog te gaan, want dat is toch helemaal niks voor mij. Eigenlijk na de eerste module merkte ik al een verschil. Na een zeer heldere uitleg waar de oorzaak zit en wat ik tot nu toe heb gedaan om het in stand gehouden, had ik al een soort van opluchtingsgevoel. Ik ging daarna steeds makkelijk opmerken wat ik zelf deed om het in stand te houden. Ik heb mijn leven weer terug.

Robert

Het heeft even tijd nodig gehad, maar het voelde als een goed proces. Ik had veel hartkloppingen en had wekelijks wel last van zweten als ik in situaties kwam waarin meerdere mensen aanwezig waren. Ik heb langzaamaan geleerd om minder strategie in te zetten, zoals Rosalie ons leert. Ik vermeed de situaties of deed er alles aan om af te kunnen zeggen en smoesjes te verzinnen. Uiteindelijk heeft dat het paniekerig gevoel alleen maar erger gemaakt, zie ik nu in. 

Anoniem

Jij bent precies degene die ik nodig had op dat moment. Je pakt het pijnpunt er gelijk uit, ook al wilde ik eromheen door mezelf af te leiden. Je zegt waar het op staat en het wordt heel concreet. Ik zit veel rustiger in mijn vel, overzie alles weer en op moeilijke momenten zak ik niet volledig terug, maar weet ik er zelf weer uit te krabbelen.

Laura Verkerk

Wie ben ik?

Wonend in een klein durpke in Noord-Brabant. Al vrijwel heel mijn leven daar gewoond, met een tussenstop van een halfjaar in Madrid (voor studie) en voor studie in Tilburg. Happily wonend met man en 3 kids. 

Inmiddels meer dan 13 jaar ervaring bij verschillende zorgorganisaties en een particuliere praktijk. Tijd om in oktober 2017 een eigen psychologenpraktijk op te starten, waarin ik als een vis in het water ben. 

Ik werk zowel individueel face to face in mijn praktijkruimte als online. Ik heb een aanbod voor online cursussen en daarnaast begeleid ik deze leuke mensen ook individueel via Skype.

Hoe is het programma opgebouwd?

5 opbouwende modules waar je wekelijks toegang tot krijgt

Kennis over lichaam en brein

Deze module staat in het teken van jou op een heel praktische en simpele manier uitleggen hoe ons lichaam en brein werkt en hoe angst tot stand komt. Dit is gelijk één van de belangrijke sleutels tot verandering.

Controle veranderen

In deze module gaan we verder in op de strategieën die je tot nu toe hebt ingezet en gaan we de controle veranderen.

Afstand nemen van angstgedachten

Hoe neem je afstand van angstgedachtes. In deze module ga je zelf ervaren hoe het is om afstand te kunnen nemen van deze vervelende patronen.

Nieuwe verbindingen in hersenen

In deze module ga ik je nog meer kennis geven over ons brein en ga je je oude patronen doorbreken en nieuwe verbindingen leggen in je hersenen.

Beklijven nieuw patroon

Je krijgt oefeningen en tips/handvatten hoe je de geleerde vaardigheden kunt integreren in je dagelijks leven en hoe je ze blijvend kunt inzetten.

4 BONUSSEN

BONUS

Mogelijkheid tot emailsupport als je dreigt vast te lopen.

BONUS

6 weken nazorg dat ervoor zorgt dat je niet terugvalt in oude patronen.

BONUS

Verschillende oefeningen, filmpjes, audio en tips/handvatten die jou helpen om jouw doel te bereiken.

EXTRA BONUS

Drie maanden lang 1 op 1 begeleiding van mij persoonlijk. Je krijgt om de week 30 minuten coaching via telefoon of videobellen via Zoom. Persoonlijke coaching is wat het programma zo waardevol maakt en je snel stappen kunt zetten. We doen het samen! 

Zo werkt het: 

* Zodra je je hebt aangemeld, krijg je direct toegang tot de eerste module en plannen we gelijk de eerste 3 sessies in. Hierdoor weet je precies wat je op elk moment kunt doen om uiteindelijk aan het einde van het jaar minder last te hebben van je angstgevoelens of paniekklachten. 

Gedurende 5 weken stuur ik je elke week een mail met de uitnodiging voor een nieuwe module.

Aan het einde van de eerste 5 modules, krijg je van mij nog 6 emails als nabegeleiding om te zorgen dat je de nog meer de diepte in kan met de vaardigheden en je het geleerde kan laten beklijven.

In totaal houd je 6 maanden toegang tot het programma. Je kunt je eigen tempo bepalen!

Ik pleit er zelfs voor dat je langer de tijd neemt dan 1 week per module. Hoe langer je erover doet, hoe beter je de oefeningen doet en de stof tot je neemt, hoe groter je stappen zullen zijn.   

* Daarnaast krijg je dus als BONUS nu om de week individuele begeleiding van mij persoonlijk. Om de week maken we een telefonische afspraak of via videobellen via Zoom om 30 minuten met elkaar te spreken. Die sessies gebruiken we om nog dieper op jouw situatie in te gaan, kan ik je coachen en gaan we het pijnpunt er snel uithalen zodat je weer met een ‘vrij’ en ‘rustig’ hoofd 2020 in kan gaan. 

Belangrijk! Dit programma is niet voor iedereen.

Heel eerlijk: dit programma werkt alleen als jij bereid bent een verandering in je leven te maken.

Voel je dat je hier zó aan toe bent, dat je niet opgeeft zelfs als het even tegenzit? (Denk aan: je had een drukke week en daardoor loop je nu wat achter. Geef je op of pak je de draad weer op?) Je hoeft jezelf niet te veroordelen wanneer het allemaal niet in één keer lukt. Je mag jezelf de ruimte geven om steeds opnieuw terug te keren naar alle modules die ik voor je in petto heb.

Dus mijn vraag aan jou is: neem jij de verantwoordelijkheid om wat je straks krijgt aangereikt ook daadwerkelijk toe te passen? Dan ben je van harte welkom om mee te doen. Dan weet ik zeker dat jij de stappen gaat zetten op weg naar jouw droomleven.

Wat houdt het in

In het Breinfijn programma ontdek je

»» Wat je angst of paniekklachten in stand heeft gehouden

»» Alles wat je moet weten over jouw brein en het functioneren van ons menselijk lichaam om de switch te maken

»» Dat tips en trucs alleen op korte termijn helpen maar het dan op de langere termijn altijd terugkomt. Het is net een boemerang die even weg is en daarna weer net zo hard terug zwiept. Ik ga je leren welke methode wel werkt

»» Welke strategieën je tot nu toe hebt ingezet, waarom het niet heeft geholpen en wat dan wel helpt

»» Hoe je niet anders kunt leren denken, niet positief leren denken, maar hoe je op een andere manier naar je denken kunt kijken. Dit gaat helpen om meer afstand te krijgen van je angstgedachtes.

»» Hoe je nieuwe verbindingen in je hersenen maakt die blijvend zijn

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen?

Hoeveel tijd kost het me?

Er zijn 5 hoofdmodules. En er staan natuurlijk een aantal oefeningen in die tijd kosten. Maar, je wilt iets veranderen in je leven. En dat kost nu eenmaal tijd. Ik ga je vertellen dat het zelfs niet alleen deze tijd van de 5 modules volgen kost, maar ook daarna zul je er nog tijd in moeten investeren.  Maar als je het wil, ga dit doen! Want het geeft je een enorme boost om vol met vertrouwen verder te gaan. Ik weet dat jij het kan. Waarom? Omdat ik al vele mensen voor jou heb geholpen met precies dezelfde methode. En bij allemaal is een grote verbetering in de klachten, tot wel helemaal van angstgevoelens af.

BONUS:

– Als bonus ontvang je 6 weken nazorgbegeleiding zodat je niet terugvalt

– De modules staan vol filmpjes, audio en oefeningen om het programma nog krachtiger te maken. 

– Je ontvang emailsupport wanneer nodig.

 

Ik heb een specifieke angst, kan het dan ook helpen?

Als je specifieke angsten of fobieën hebt, zoals straatvrees, sociale angst, angst voor het vliegtuig, angst voor overgeven, angst voor paniekaanvallen, angst voor wat dan ook, helpt dit programma je zeker ook.

Alle angst is namelijk angst voor de toekomst. Angst is een alarmsysteem wat aangewakkerd wordt in ons brein en we voelen in ons lichaam. Doordat we lichaam en brein gezamenlijk aanpakken, zul je zien dat de lading van die specifieke angst die je hebt zult verminderen. Mits je de oefeningen uitvoert die ik je geef natuurlijk en je bewustzijn vergroot door met het programma bezig te zijn. En heb je vragen over jouw situatie, mail me dan even via rosalie@breinfijn.nl en dan neem ik contact met je op. 

Ik vind het prijzig

Het is maar net wat deze verandering in je leven je waard is. Als je een traject bij een coach of psycholoog volgt, ben je veel meer kwijt. En dat geldt ook voor mijn eigen trajecten 1 op 1 natuurlijk. Bedenk wat het je oplevert als je niet meer hoeft te leven met je angst- en paniekaanvallen. Wat een opluchting zou dat zijn…

Als je nagaat hoeveel een traject bij een psycholoog kost, dan ben je voor 11 sessies ruim meer dan €1200,- kwijt, minimaal. Nu krijg je in totaal 7 sessies individuele begeleiding, voor slechts €495,-! Dat is al richting het gehele bedrag wat je als eigen risico zal moeten betalen via de zorgverzekering. 

Wanneer kan ik starten?

Je kunt direct starten na registratie. Je krijgt na betaling een registratielink toegestuurd, waarna je kunt inloggen in de BREINFIJN academy. De knop om in te loggen vind je op deze website. Ik zal dan komende week contact met je opnemen om de individuele sessies in te plannen. 

Wat als ik blijf twijfelen?

Als je blijft twijfelen, neem dan vooral even contact met mij op via rosalie@breinfijn.nl en ik bel of mail je zo snel mogelijk terug om jouw vragen te beantwoorden. Ik kan dan met je meedenken of dit programma past bij de klachten die je hebt. Als je ook een andere diagnose hebt, dan denk ik natuurlijk ook graag met je mee of het past bij jouw situatie.

breinfijn programma

Ja, ik wil graag van mijn angst en/of paniekgevoelens af!

Wil je nog overleggen of het wat voor je is?