BREINFIJN PROGRAMMA

ZEG GEDAG TEGEN ANGST OF PANIEK

Herken je dit?

* Je zou graag minder angst willen voelen voor een bepaalde situatie of meerdere situaties. Het lukt je op dit moment niet om dit los te laten

* Door alle stress en spanningen krijg je lichamelijke paniekklachten, zoals versnelde hartslag, bonzend hart, hartkloppingen misschien wel of benauwd en zweterig. En elke keer dat je weer denkt aan die situatie komen de paniekgevoelens weer op.  

* Je bent zo moe van alles wat er in je hoofd zit. Je bent er bijna continu mee bezig lijkt het wel. Je zou graag meer willen genieten van het leven op dit moment. 

* Je weet misschien al wel dat er wat moet veranderen met je verstand, alleen HOE je dat doet, lukt je niet, of maar voor korte termijn. Je gevoel wil niet mee.

* Je hoort weleens van anderen wat je eraan kunt doen, maar het lukt je niet om het zelf uit te voeren. Of je probeert het, maar het maakt geen verschil. Dit kost veel tijd en energie. 

* Je wilt meer rust in je leven. Je wil graag van het angstige, onrustige (of gejaagde) gevoel af. 

het kan echt anders

Stel je eens voor dat….

* Op dagen dat je gespannen bent of paniekgevoelens hebt, precies weet welke stappen je kunt zetten om jezelf hier doorheen te helpen

* Je veel meer ruimte hebt in je hoofd, waardoor je volledig aanwezig kunt zijn wanneer je tijd doorbrengt met de mensen van wie je houdt

* Je weet hoe het voelt om vertrouwen te hebben in jezelf, in wat je kunt doen, zodat je keer op keer naar dit prettige gevoel terug kunt keren. 

* Je meer energie overhoudt voor de dingen waarvan je geniet

* Je de controlestrategieën los kunt laten en flexibel kunt omgaan met vervelende situaties in je leven. 

Het Breinfijn programma is een intensief HALFJAARPROGRAMMA.

Dit programma is speciaal voor mensen die last hebben van angst- of paniekaanvallen. Die vaak al langere tijd aan het vechten zijn tegen angst of paniek, zorgen hebben of piekeren dat het maar niet overgaat en niet weten hoe ze uit de cirkel kunnen komen. 

Veel mensen die meedoen aan het programma hebben zelfs al vaker trajecten gelopen bij een psycholoog, en bijvoorbeeld cognitieve gedragstherapie gevolgd, of een andere therapie. Dat heeft vaak wel een stukje geholpen of voor de korte termijn, maar het gevoel wil maar niet mee met dat je verstandelijk wel weet wat je zou moeten doen.

Het programma is voor een gedeelte online te volgen en het grootste gedeelte is vanuit 1 op 1 begeleiding (via online videobellen).

Het is een HALFJAAR PROGRAMMA, waarvan de eerste 3 maanden intensieve 1 op 1 begeleiding zit, zodat we dieper in kunnen gaan op jouw persoonlijke situatie, snel de angel eruit kunnen halen en je snel stappen kunt gaan maken.

Wat kun je eraan doen

In het Breinfijn programma ontdek je

»» Wat je angst of paniekklachten in stand heeft gehouden

»» Alles wat je moet weten over jouw brein en het functioneren van ons menselijk lichaam om de switch te maken

»» Dat tips en trucs alleen op korte termijn helpen maar het dan op de langere termijn altijd terugkomt. Het is net een boemerang die even weg is en daarna weer net zo hard terug zwiept. Ik ga je leren welke methode wel werkt

»» Welke strategieën je tot nu toe hebt ingezet, waarom het niet heeft geholpen en wat dan wel helpt

»» Hoe je niet anders kunt leren denken, niet positief leren denken (zoals bij cognitieve gedragstherapie het geval is), maar hoe je op een andere manier naar je denken kunt kijken. Dit gaat helpen om meer afstand te krijgen van je angstgedachtes en zo een verandering te maken in je gevoel. 

»» Hoe je oude patronen kunt doorbreken en nieuwe verbindingen in je hersenen maakt die blijvend zijn

Wie ben ik?

Wonend in een klein durpke in Noord-Brabant. Al vrijwel heel mijn leven daar gewoond, met een tussenstop van een halfjaar in Madrid (voor studie) en voor studie in Tilburg. Happily wonend met man en 3 kids. 

Inmiddels meer dan 13 jaar ervaring bij verschillende zorgorganisaties en een particuliere praktijk. Tijd om in oktober 2017 een eigen psychologenpraktijk op te starten, waarin ik als een vis in het water ben. Omdat mijn specialisatie angst- en paniekklachten zijn (waaronder ook hyperventilatie klachten) zie ik doorlopend deze klachten in mijn praktijk en weet ik wat er werkt. 

Ik werk zowel individueel face to face in mijn praktijkruimte in Made als online. Beide met dezelfde goede resultaten heb ik bemerkt. Vanwege de diversiteit in vorm voor elke persoon een passend aanbod. 

Hoe is het programma opgebouwd?

Intensieve individuele begeleiding

Het doel van het programma is om jou binnen enkele weken al vooruitgang te laten krijgen naar je doel en om je klachten te verminderen.

Om deze reden starten we direct na aanmelding met een kick-off gesprek waarna je gelijk thuis aan de slag kunt met oefenen van wat we besproken hebben.

We maken vaste afspraken voor 3 maanden om de week voor 1 op 1 sessies om dieper in te gaan op jouw situatie en oude patronen te gaan doorbreken.

De individuele begeleiding omvat het grootste gedeelte van dit programma en fungeert naast de diepgang op jouw persoonlijke situatie ook als een stok achter de deur. 

5 opbouwende modules waar je wekelijks toegang tot krijgt

Kennis over lichaam en brein

Deze module staat in het teken van jou op een heel praktische en simpele manier uitleggen hoe ons lichaam en brein werkt en hoe angst tot stand komt. Dit is gelijk één van de belangrijke sleutels tot verandering.

Controle veranderen

In deze module gaan we verder in op de strategieën die je tot nu toe hebt ingezet en gaan we de controle veranderen.

Afstand nemen van angstgedachten

Hoe neem je afstand van angstgedachtes. In deze module ga je zelf ervaren hoe het is om afstand te kunnen nemen van deze vervelende patronen.

Nieuwe verbindingen in hersenen

In deze module ga ik je nog meer kennis geven over ons brein en ga je je oude patronen doorbreken en nieuwe verbindingen leggen in je hersenen.

Beklijven nieuw patroon

Je krijgt oefeningen en tips/handvatten hoe je de geleerde vaardigheden kunt integreren in je dagelijks leven en hoe je ze blijvend kunt inzetten.

3 BONUSSEN

Emailsupport 24/7

Mogelijkheid tot tussentijdse emailsupport als je dreigt vast te lopen. Ma-vr zal ik binnen 24 uur op je berichtje antwoorden en je verder helpen. 

Nazorg

6 weken nazorg dat ervoor zorgt dat je niet terugvalt in oude patronen.

Extra materiaal

Verschillende oefeningen, filmpjes, audio en tips/handvatten die jou helpen om jouw doel te bereiken.

Zo werkt het: 

* Zodra je je hebt aangemeld, krijg je direct toegang tot de eerste module en plannen we gelijk de eerste sessie in. Hierdoor weet je precies wat je op elk moment kunt doen om uiteindelijk aan het einde van het jaar minder last te hebben van je angstgevoelens of paniekklachten. 

Gedurende 5 weken stuur ik je elke week een mail met de uitnodiging voor een nieuwe module.

Aan het einde van de eerste 5 modules, krijg je van mij nog 6 emails als nabegeleiding om te zorgen dat je de nog meer de diepte in kan met de vaardigheden en je het geleerde kan laten beklijven.

In totaal houd je een HALFJAAR toegang tot het programma. Je kunt je eigen tempo bepalen!

Ik pleit er zelfs voor dat je langer de tijd neemt dan 1 week per module. Hoe langer je erover doet, hoe beter je de oefeningen doet en de stof tot je neemt, hoe groter je stappen zullen zijn.   

* Naast de vaste modules krijg je dus om de week individuele begeleiding van mij persoonlijk. Om de week maken we een telefonische afspraak of via videobellen via Zoom om 30-45 minuten met elkaar te spreken. Die sessies gebruiken we om nog dieper op jouw situatie in te gaan, kan ik je coachen en gaan we het pijnpunt er snel uithalen zodat je weer met een ‘vrij’ en ‘rustig’ hoofd 2020 in kan gaan. 

Belangrijk! Dit programma is niet voor iedereen.

Heel eerlijk: dit programma werkt alleen als jij bereid bent een verandering in je leven te maken.

Voel je dat je hier zó aan toe bent, dat je niet opgeeft zelfs als het even tegenzit? (Denk aan: je had een drukke week en daardoor loop je nu wat achter. Geef je op of pak je de draad weer op?) Je hoeft jezelf niet te veroordelen wanneer het allemaal niet in één keer lukt. Je mag jezelf de ruimte geven om steeds opnieuw terug te keren naar alle modules die ik voor je in petto heb.

Dus mijn vraag aan jou is: neem jij de verantwoordelijkheid om wat je straks krijgt aangereikt ook daadwerkelijk toe te passen? Dan ben je van harte welkom om mee te doen. Dan weet ik zeker dat jij de stappen gaat zetten op weg naar jouw doel. 

Ervaringen

Ik had dit veel eerder moeten doen. Ik heb veel te lang gelopen met een alert gevoel. Continu alert op dat ik weer een paniekaanval zou krijgen. Ik durfde niet goed naar een psycholoog te gaan, want dat is toch helemaal niks voor mij. Eigenlijk na de eerste module merkte ik al een verschil. Na een zeer heldere uitleg waar de oorzaak zit en wat ik tot nu toe heb gedaan om het in stand gehouden, had ik al een soort van opluchtingsgevoel. Ik ging daarna steeds makkelijk opmerken wat ik zelf deed om het in stand te houden. Ik heb mijn leven weer terug.

Robert

Het heeft even tijd nodig gehad, maar het voelde als een goed proces. Ik had veel hartkloppingen en had wekelijks wel last van zweten als ik in situaties kwam waarin meerdere mensen aanwezig waren. Ik heb langzaamaan geleerd om minder strategie in te zetten, zoals Rosalie ons leert. Ik vermeed de situaties of deed er alles aan om af te kunnen zeggen en smoesjes te verzinnen. Uiteindelijk heeft dat het paniekerig gevoel alleen maar erger gemaakt, zie ik nu in. 

Anoniem

Jij bent precies degene die ik nodig had op dat moment. Je pakt het pijnpunt er gelijk uit, ook al wilde ik eromheen door mezelf af te leiden. Je zegt waar het op staat en het wordt heel concreet. Ik zit veel rustiger in mijn vel, overzie alles weer en op moeilijke momenten zak ik niet volledig terug, maar weet ik er zelf weer uit te krabbelen.

Laura Verkerk

Ik ben in dit programma ingestapt omdat ik al meerdere therapieën heb gehad en ik hartstikke hard aan het proberen was om positief in het leven te staan, maar het lukte me maar niet. Het vechten tegen mijn angst brak me helemaal op en ik kwam in een burnout terecht. Rosalie is duidelijk, geeft heel veel informatie hoe wij als persoon werken, en weet op details rake vragen te stellen zodat ik gelijk inzicht kreeg in waarom het bij mij maar niet lukte om van de angst af te komen. Voelde me daardoor weer falen, keer op keer. Rosalie kan vrij direct overkomen, maar is transparant en zal je nooit beschuldigen dat het niet lukt. Mijn nieuwe mantra ‘ik ben ook maar een mens’ :-). Hulp vanuit Rosalie is persoonlijk en ze reageert snel op vragen. Ik wil iedereen adviseren, blijf er niet mee lopen maar investeer in jezelf, want het leven kan zoveel mooier zijn. 

Annabel

Positief denken helpt niet. Punt. Ik wilde mijn gevoel sturen, maar dat lukte gewoon niet. Rosalie heeft een duidelijke mening over wat helpt en niet helpt, wat me echt hoop en vertrouwen heeft gegeven aan het begin van het traject. Ik kan weer genieten van het leven, denk niet continu dat ik niet goed genoeg ben, ik voel me niet meer continu schuldig. En dat voelt als veel minder zwaar, waardoor ik veel meer energie heb om ook eens leuk met de kinderen te kunnen spelen en het geirriteerde reageren naar de kinderen is ook minder. Ik heb het gevoel dat ik nu gewoon weet wat ik moet doen, weer de regie heb.  

Merde

inhoud van het programma?

  • Een halfjaar toegang tot het online gedeelte
  • 3 maanden lang 1 op 1 samenwerken richting jouw doel. We gaan stap voor stap samen aan jouw doelen werken.
  • Gedurende 3 maanden om de week 1 op 1 sessies van 30 – 45 minuten. Na 3 maanden evalueren we of de sessies voldoende zijn of we nog een aantal sessies plannen.
  • Je mag mij gedurende 6 maanden jouw vragen stellen via email support waarik van ma-vr binnen 24 uur op reageer
  • 6 weken nazorg zodat je niet terugvalt

Wat is de investering?

De investering bedraagt €1497,- inclusief BTW als je in 1x betaalt. Het is ook in 6 maandelijkse delen van €274,50 te voldoen.

Wanneer kan ik starten?

De eerstvolgende mogelijkheid om te starten is per 2 maart 2020. Er is nog 1 plekje over voor deze startdatum. De 1 op 1 sessies zullen persoonlijk met je worden gepland.

Twijfel je of het wat voor je is en wil je graag een ‘probeermaand’. Dat kan! Voor €397,- kun je de eerste maand van het programma volgen, en krijg je natuurlijk ook de individuele sessies. Na deze maand kun je altijd stoppen als je dat zou willen. Als je doorgaat, kun je daarna gewoon het restant betalen. Heb je hiervoor interesse? Neem dan contact met me op via contact@breinfijn.nl.

Ik werk met een 100% tevredenheidsgarantie, omdat ik volledig achter het programma sta! Mocht je na een week niet tevreden zijn, krijg je gewoon je geld terug, geen probleem.

breinfijn programma

Ja, ik wil graag van mijn angst en/of paniekgevoelens af!

Denk je dat dit programma wel wat voor jou kan zijn, maar twijfel je om een of andere reden. Neem dan contact met mij op via dit contactformulier en ik neem komende week contact met je op om dieper in te gaan op jouw situatie. 

Aanvraag gratis gesprek Breinfijn programma

3 + 1 =

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen?

Hoeveel tijd kost het me?

We gaan de eerste 3 maanden intensief met elkaar aan de slag. We kunnen samen snel de angel eruit halen en met individuele begeleiding sneller stappen zetten. Daarnaast fungeer ik voor jou de stok achter de deur. We hebben de sessies gepland, dus je moet er wel mee aan de slag ;-). 

Verder zijn er 5 hoofdmodules die je online kunt volgen en de individuele sessies ondersteunen. Er staan natuurlijk een aantal oefeningen in die tijd kosten. Maar, je wilt iets veranderen in je leven. En dat kost nu eenmaal tijd. Ik ga je vertellen dat het zelfs niet alleen deze tijd van de 5 modules volgen kost, maar ook daarna zul je er nog tijd in moeten investeren.  Maar als je het wil, ga dit doen! Want het geeft je een enorme boost om vol met vertrouwen verder te gaan. Ik weet dat jij het kan. Waarom? Omdat ik al vele mensen voor jou heb geholpen met precies dezelfde methode. En bij allemaal is een grote verbetering in de klachten, tot wel helemaal van angstgevoelens af.

BONUS:

– Als bonus ontvang je 6 weken nazorgbegeleiding zodat je niet terugvalt

– De modules staan vol filmpjes, audio en oefeningen om het programma nog krachtiger te maken. 

– Je ontvang emailsupport wanneer nodig. Ik zal binnen 24 uur (ma-vr) reageren op je mail. 

– Een live workshop met een externe professional op het gebied van persoonlijke ontwikkeling (nader te bepalen) met nog max. 6 andere deelnemers van het programma. 

Ik vind het toch te prijzig

Het is maar net wat het je waard is. Als het je tot nu toe was gelukt om het te overwinnen, was je dit waarschijnlijk niet aan het lezen. Ik ga je geen losse cursussen aanbieden. Ik help alleen mensen door een volledig programma. Je kunt daarom ook geen delen van het programma volgen, omdat ik weet dat dit programma op deze manier het beste werkt. Er is geen magisch toverstokje wat maakt dat het over gaat. Je zult er uiteindelijk zelf mee aan de slag moeten en de knoop door moeten hakken. 

Je krijgt sowieso waar voor je geld. Het is niet zomaar een programma. Ik ga je een halfjaar begeleiden naar het doel wat jij wilt. 

Wanneer kan ik starten?

De startdatum staat hierboven vermeld. Echter, mocht je geen tijd hebben, kun je ervoor kiezen om toch mee te doen. We gaan dan op zoek naar een oplossing voor jouw situatie. 

Ik heb een specifieke angst, kan ik dan ook meedoen?

Als je specifieke angsten of fobieën hebt, zoals straatvrees, sociale angst, angst voor het vliegtuig, angst voor overgeven, angst voor paniekaanvallen, angst voor hyperventilatie, angst voor wat dan ook, helpt dit programma je zeker ook.

Alle angst is namelijk angst voor de toekomst. Angst is een alarmsysteem wat aangewakkerd wordt in ons brein en we voelen in ons lichaam. Angst is ook een oud patroon wat doorbroken kan worden. Ik weet dat het kan, want ik zie op dagelijkse basis mensen met dezelfde klachten. Ook mensen die al vaker therapieën hebben gevolgd elders. Doordat we lichaam en brein gezamenlijk aanpakken, zul je zien dat de lading van die specifieke angst die je hebt zult verminderen. Mits je de oefeningen uitvoert die ik je geef natuurlijk en je bewustzijn vergroot door met het programma bezig te zijn. En heb je vragen over jouw situatie, mail me dan even via rosalie@breinfijn.nl en dan neem ik contact met je op. 

Wat als ik blijf twijfelen?

Als je blijft twijfelen, neem dan vooral even contact met mij op via rosalie@breinfijn.nl en ik bel of mail je zo snel mogelijk terug om jouw vragen te beantwoorden. Ik kan dan met je meedenken of dit programma past bij de klachten die je hebt. Als je ook een andere diagnose hebt, dan denk ik natuurlijk ook graag met je mee of het past bij jouw situatie.

Wil je nog overleggen of het wat voor je is?