We stellen ons graag aan jou voor

Binnen Bureau Breinfijn hebben we een team werkzaam met verschillende achtergronden. Alles om jou de best mogelijke aandacht en zorg te geven. We stellen ze graag aan je voor.

Rosalie - Psycholoog

Eigenaar en oprichtster van Bureau Breinfijn. Met de oprichting van Bureau Breinfijn had ik een hele duidelijk visie voor me. Hulp op een laagdrempelige en klantvriendelijke, persoonlijke manier. Momenteel hebben meer dan 46.000 mensen cursussen of programma’s van Bureau Breinfijn gevolgd. Misschien denk je ‘dat is niet persoonlijk’, maar zeer zeker wel hoor. Onze deelnemers geven elke keer weer aan hoe laagdrempelig en ‘makkelijk’ het contact online is, zelfs via een chat voelt het persoonlijk. Meer dan 18 jaar praktijkervaring in een particuliere en overheidsorganisatie heeft me de ogen laten openen om de cursussen en programma’s te ontwikkelen zoals ze nu zijn. En met succes. Op onze website proberen we zoveel mogelijk ervaringen te delen. Want wie kan het beter aangeven, dan de deelnemers zelf. Meer informatie over mij vind je hier.

Kim - Klantenservice

Een goede klantenservice is goud. Kim verzorgt iedereen snel van antwoorden en is onze gouden topper in het te woord staan van mensen. Als je vragen hebt, kun je altijd een mailtje sturen naar team@breinfijn.nl en dan zorgt Kim voor een fijne en juiste reactie of stuurt de inhoudelijke vragen door naar een psycholoog/therapeutisch hulpverlener.

Daarnaast helpt zij in het plannen van de social media, het verbeteren van de informatie op de website voor mensen die zoekende zijn, of informatie voor de deelnemers zelf, en lost ze alle technische problemen op die naar voren komen.

 

Tessa - Therapeutisch hulpverlener

Tessa is een rots in de branding en ondersteunt op verschillende manieren binnen Bureau Breinfijn. Ze is aanwezig als therapeutisch hulpverlener in de begeleiding van de deelnemers aan het No Stress en Breinfijn programma. 

Tevens ondersteunt ze bij praktische zaken achter de schermen en schrijft ze mede ook posts voor social media en blogs om kennis te delen. 

Julie - Therapeutisch hulpverlener

Julie werkt als therapeutisch hulpverlener om de deelnemers van het No Stress en het Breinfijn programma te begeleiden in hun proces. Julie pakt snel de kern uit het verhaal en ziet waar deelnemers het eerste mee aan de slag kunnen. Daarnaast is zij iemand die altijd de goede intentie ziet en de emotie achter het verhaal. Zeker een toppertje in het team!

Brandy - Ervaringsdeskundige in het Breinfijn programma

In het Breinfijn programma mogen we ook hulp ontvangen van een ervaringsdeskundige op het gebied van angst en paniekgevoel/aanvallen. Zij heeft 50 jaar lang angsten ervaren en vele therapieën gevolgd. Momenteel is zij op het punt dat haar klachten naar de achtergrond zijn verdwenen. Dit wil niet zeggen dat ze nooit angst heeft, maar dat is ook niet menselijk. Elke persoon op aarde is weleens angstig, en dat is dan ook niet het doel van het programma. Zij helpt en motiveert de deelnemers op een fijne en laagdrempelige manier.

Wat is onze visie?

Bureau Breinfijn biedt uitsluitend online hulp

Lange termijn vaardigheden

Simpel te integreren in dagelijks leven

Online leren blijft beter hangen

Zonder medische molen / niet vergoede zorg

Positieve ontwikkeling

De visie van Bureau Breinfijn is gericht op het leren van lange termijn vaardigheden, zodat ‘het probleem wat je ervaart’, de overspoeling van angst/paniek, de cirkel van lichamelijke spanningsklachten of de chronische stressklachten die je ervaart niet voor even is opgelost, maar duurzaam. Zodat je structureel meer rust ervaart in alles wat je tegenkomt in je dagelijks leven.

Je kunt laagdrempelig starten met het downloaden van ons gratis aanbod, zoals het e-book (voor piekeren), guide (voor angst/paniek) of een training voor stressklachten.

Je kunt zo vrijblijvend kennis maken met de visie en de inhoud van Bureau Breinfijn.

Omdat we graag nauw contact houden met onze volgers, mailen we op zeer regelmatige basis met inspiratie, tips en ‘doordenkertjes’ voor waardevolle inzichten.

En natuurlijk is alleen een gratis training, of gratis mail niet voor iedereen voldoende en kun je bekijken of een cursus (laagdrempeliger en korter) of een uitgebreider programma met begeleiding passend kan zijn bij jou.

Ook zijn we dagelijks actief op Social Media via Instagram, Facebook en YouTube. 

Meer weten over Bureau Breinfijn? Lees dan snel verder

Laagdrempelige professionele hulp, praktisch vertaald, met een vleugje humor

Wat nou als….

Heel ons leven kan aan elkaar hangen van ‘wat nou als…’. Misschien herken jij het ook dat je die vraag, vaak onbewust, aan jezelf stelt.

Wat nou als ik nooit van deze klachten af kom…

Wat nou als….

Zo begon ook de oprichting van Bureau Breinfijn. Wat nou als….hulp laagdrempeliger zou zijn… Wat nou als mensen gewoon vanuit huis professionele hulp konden krijgen… Wat nou als mensen meer praktische uitleg zouden krijgen…. Wat nou als mensen de methodiek zouden krijgen om snel verandering te krijgen, in plaats het ‘wollig’ te houden… Wat nou als er veeeeel meer mensen geholpen konden worden, Nederland en België mentaal sterker maken, in plaats van met deze succesvolle methodiek slechts een paar mensen op een dag te kunnen helpen….

En zo is de missie en visie van Bureau Breinfijn en de kracht van online hulp geboren.

Je leeft maar 1x….

Iedereen snapt deze uitspraak. Echter, in het dagelijks leven hiernaar leven is lastiger…

Als je al langere tijd niet lekker in je vel zit, je hebt teveel stress, je voelt teveel angst of paniek, en als klap op de vuurpijl worden je lichamelijke spanningsklachten ook nog eens erger, dan is genieten van je dagelijks leven niet altijd makkelijk. 

Zo start het vaak niet… Een hele tijd terug voelde je nog af en toe een stressmoment. Of af en toe wat meer angstig om iets. Je wilde je rust pakken, zodat je weer kon herstellen. En dat deed je. 

Alleen….het duurde maar voor even. Want eigenlijk was je emmertje nog steeds aan het vollopen, nu terugdenkende aan die tijd. 

Het begon met wat vermoeider zijn, misschien wat vergeetachtiger, maar de klachten breiden zich uit. 

En met de klachten, ook de mentale strijd in je hoofd. Het piekeren, het overanalyseren en overdenken van situaties, of het overdenken van hoe je van deze klachten af kunt komen. 

Weet dat dit een ‘normaal’ proces is…. 

Dit is ook de reden dat wat je nu leest, jij jezelf helemaal in herkent… 

Omdat het dus een ‘normaal en menselijk’ proces is. 

 

Dat is gelijk de reden dat we bij Bureau Breinfijn online hulp inzetten.

Het brein is onlosmakelijk verbonden met je lichaam

Wat er in je hoofd speelt, draagt direct bij aan hoe ontregeld je zenuwstelsel aan het worden is…

De kracht van Bureau Breinfijn

De kracht van Bureau Breinfijn is gebaseerd op een aantal uitgangspunten:

1. Online hulp werkt.

Er zijn legio voordelen te noemen over online hulp. Bij Bureau Breinfijn zullen we nooit meer terug gaan naar 1 op 1 hulp. Een groot voordeel van online hulp is namelijk dat je altijd kunt inloggen in de tijd die jou uitkomt. Ook kun je zo lang of zo kort als je wilt stilstaan bij een bepaalde les of module. En het meest krachtige voordeel is dat je het kunt herhalen. Hoe vaak heb je wel niet gehad dat je iets vergeten bent wat tijdens een afspraak (bijv. bij de dokter) besproken is? Dit is precies zo bij een psycholoog of een coach. Met online hulp kun je inloggen waar en wanneer je wilt, en alle herhaling pakken die je nodig hebt. En herhaling ís nodig, voor iedereen!

2. Praktische en concrete uitleg over het dagelijks leven

Het tweede uitgangspunt is de kracht van de praktische uitleg. Je zult het vast hebben gemerkt in je schoolgaande leven vroeger. De ene leerkracht legde iets uit en je snapte er eigenlijk niks van, de andere leerkrachte legde iets uit en het kwartje viel gelijk. Het is zeer belangrijk in mentale hulp om op een praktische en concrete wijze uitleg te krijgen over hoe je brein werkt en hoe je zenuwstelsel werkt. Je kunt namelijk van allerlei tips inzetten om bijvoorbeeld het piekeren te verminderen, maar als je niet écht weet hoe het zit, dan blijf je vervallen in oude patronen, in oud gedrag. En dat is nu juist wat je wil veranderen. Via Bureau Breinfijn doen we onze uiterste best om jou te laten snappen hoe iets zit bij jou als persoon, zodat de juiste basis gelegd wordt voor verandering. Wil je weten hoe we dat doen? Kijk dan eens een YouTube video via ons kanaal, bijvoorbeeld de uitleg over het verminderen van spanningsklachten.

3. Combinatie van wetenschappelijke psychologische technieken en vooral jarenlange praktijkervaring

Bureau Breinfijn is geen coachingsorganisatie, maar een organisatie met de achtergronden van wetenschappelijk opgeleide psychologen en therapeutisch hulpverleners. 

De basis van de methodiek van Bureau Breinfijn ligt o.a. in neuropsychologische theorieën en therapieën, de kennis van de fysiologie van de mens en vooral de combinatie en wisselwerking tussen deze 2 invloeden. Daarnaast is de opzet van de cursussen en programma’s ontwikkeld door meer dan 18 jaar praktijkervaring met mentale problematieken en diverse chronische aandoeningen. 

De katalysator achter de combinatie van deze verschillende therapieën is de manier waaróp de deelnemers concreet aan de slag worden gezet, zodat ze ook echt in hun dagelijks leven zien dat de ‘coping’vaardigheden worden versterkt. 

Het verminderen van angst is niet simpelweg ‘aangaan’ van de situatie. Sterker nog, vaak wekt dat alleen maar meer angst voor de situatie op. De kracht van een structurele verandering ligt in het aanleren van nieuwe, betere ‘coping’vaardigheden.

Loslaten kun je leren.

Accepteren kun je leren.

Je oncomfortabel voelen kun je leren.

Angst verminderen kun je leren.

Stressgevoel verminderen kun je leren.

Je wordt er niet mee geboren…. Het is te ontwikkelen van je geboorte tot aan je dood. Zelfs als je 90 jaar bent.

Een aantal ervaringen

Wil jij ook een cursus of programma starten van Bureau Breinfijn, maar weet je niet waar je moet beginnen?

We hebben speciaal hiervoor een keuzehulp/quiz ontwikkeld waarin je kunt aangeven wat je klachten zijn, hoe lang ze aanwezig zijn en wat je al geprobeerd hebt.

Vanuit het invullen van de vragen komt er direct een persoonlijk advies voor jou.

GEGEVENS

Wij zijn een online bedrijf en bieden alleen online cursussen of programma’s aan. Onze communicatie verloopt volledig via email en de leeromgeving voor leden. Ons postadres is gesitueerd aan onderstaand kantooradres. 

Bureau Breinfijn BV

Brieltjenspolder 28

4921 PJ Made

team@breinfijn.nl