praktisch met veel oefeningen

Cursus Rust in lichaam en brein

 

Speciaal voor mensen met een overspannen gevoel, burnout klachten, of een onrustig/gejaagd gevoel

VOOR ONTSPANNING VAN EEN TE ACTIEF ZENUWSTELSEL

HEB JIJ LAST VAN…

 • Angst/paniekgevoelens waardoor je nooit meer echt kunt genieten van je dag

 • Overprikkeld gevoel in hoofd
 • Zenuwachtig gevoel in lichaam
 • Spanning in lichaam
 •  Snel in piekerstand bent en bang bent dat er weer een angstgolf voorbij gaat komen
 • Oorsuizen misschien wel
 • Gevoel van overspannenheid of burnout

JE BENT NIET DE ENIGE

Weet je dat er heel veel mensen zijn die dit voelen? Je bent gelukkig niet de enige in Nederland. Maar desondanks is het niet leuk en kan dit je leven behoorlijk beïnvloeden. 

Ik heb reeds veel mensen mogen behandelen in mijn eigen psychologenpraktijk met deze klachten.

De meest krachtige combinatie heb ik kunnen maken door hypnotherapie, het werken vanuit het onderbewustzijn, samen te laten komen met wat we zelf kunnen doen met onze bewuste mind.

Dit volledige programma helpt een ACTIEF zenuwstelsel weer tot RUST te laten komen en alle spanning te laten wegvloeien uit lichaam en hoofd.

En de hypnotherapie audio is daar een onderdeel van.

Misschien denk je bij hypnose gelijk aan de showhypnoses die we allemaal wel kennen. Gelukkig is dat maar een klein deel van wat hypnose kan doen.

Hypnose kan je GEEN dingen laten doen die jij niet wilt.

Bij showhypnotiseurs zie je soms wel rare dingen gebeuren, maar dit komt puur omdat zij precies de mensen eruit pakken die ook open staan voor een leuke, spannende avond. De mensen die er niet voldoende voor open staan, laten ze weer snel terugzitten in het publiek.

Hypnose is een prachtig middel om tot in je onderbewustzijn te komen. Ons onderbewustzijn is voor wel 93% verantwoordelijk voor ons gedrag, onze reacties en acties.

Het is dus ook dat deel wat je wil aanspreken als je een vermindering van je klachten wilt.

WAT HOUDT HET IN

 

Met behulp van dit programma kun je iets doen aan je ontregelde zenuwstelsel.

Het programma is gebaseerd op de volgende uitgangspunten:

 • Wetenschappelijke uitgangspunten vanuit de neuropsychologie, biofeedback en hypnotherapie
 • Aan het onderbewustzijn worden vanuit de hypnose audio suggesties gegeven, die het zenuwstelsel helpen om op de ‘rem’ te gaan, in plaats van in de actiestand te blijven. De samenwerking met wat je bewust kunt doen, bijvoorbeeld door je ademhaling, door de onrust in je hoofd te verminderen en anders leren omgaan met spanningen in je leven, helpt je om de actiestand te verminderen.
 • Met behulp van dit programma, kun je het autonoom zenuwstelsel tot rust brengen.

Ons autonoom zenuwstelsel bestaat uit 2 delen, het sympatisch deel en het parasympatisch deel.

Het sympatische deel (oftewel ‘gaspedaal’) zorgt ervoor dat we in actie kunnen komen, dat we ons kunnen inspannen, en is ook actief bij stress.

Het parasympatisch deel (oftewel de ‘rem’) zorgt voor ontspanning, en zorgt voor rust in ons lichaam en brein.

Beide delen zijn van ons autonoom zenuwstelsel. Dat wil zeggen dat het automatisch gaat, zonder erbij na te denken, zoals ademhaling, bloeddruk, spijsvertering, darmwerking, enz.

 

Gelukkig kunnen we invloed uitoefenen om ons zenuwstelsel tot rust te brengen, weer op DE REM te laten staan.

Deze volledige cursus, inclusief hypnose audio helpt daarbij. De audio helpt je tot in je onderbewustzijn te komen en van binnenuit je zenuwstelsel tot rust te brengen. De cursus werkt vanuit je bewuste gedachten, je bewuste mind en wat je gedurende een dag zelf kunt doen om meer rust te krijgen.  

Om te begrijpen hoe hypnose werkt, is het van belang om te weten hoe de menselijke geest werkt.

Er zijn 3 afzonderlijke werkzame delen van de menselijke geest. Elk deel heeft zijn eigen taken en de communicatie tussen die verschillende delen is soms moeilijk.

1. Normale bewustzijn: de staat waarin je je nu bevindt. Deze staat van bewustzijn kan analyseren, beslissingen nemen/rationaliseren en zit onze wilskracht en tijdelijk geheugen. Dit normale bewustzijn brengt ons vaak in problemen en vergroot wellicht de klachten die je hebt.

2. Het onbewuste deel van ons bewustzijn: verricht allerlei automatische taken voor ons, regelt al onze lichaamsfuncties.

3. Het onderbewustzijn: hier huisvest onze werkelijke ‘ik’. Het is als het ware de hardware van je computer, waarin alle informatie is opgeslagen van alles wat we ooit bewust en onbewust hebben meegemaakt en geleerd. De programmering van hoe we ons gedragen, hoe onze reacties zijn, en hoe wij emotioneel reageren, ligt in ons onderbewustzijn. 

Ons onderbewustzijn is ook het meest luie deel van ons zelf. Het houdt er niet van om positieve suggesties zoals ‘je hoeft niet bang te zijn’ te aanvaarden. Het houdt ervan om de gedachten te aanvaarden die ze al eerder kennen. Vandaar dat positief denken ook zo moeilijk is, als je dat niet gewend bent. Je onderbewustzijn geloof het gewoonweg niet.

Het is belangrijk om te beseffen dat als een gedachte of concept toegang krijgt tot het onderbewustzijn, dat het onderbewustzijn MOET accepteren.

En dat is waarom hypnose zo’n krachtig middel is. Met meditatie zit je nog in je normale bewustzijn, maar met hypnose dring je door tot je onderbewustzijn. En alles wat daar gezegd wordt, MOET het onderbewustzijn accepteren. Een hypnose gericht op rust krijgen in je zenuwstelsel of vertrouwen krijgen in jezelf, MOET geaccepteerd worden door je onderbewustzijn. 

weet dat het anders kan

Stel je eens voor dat…

* Je weer een keertje op je billen kunt gaan zitten en kunt genieten van het kopje koffie of thee zonder bezig te hoeven zijn

* Je meer energie overhoudt voor de dingen waarvan je geniet

* Op dagen dat je onrustig bent, precies weet welke stappen je kunt zetten om jezelf hier doorheen te helpen

* Je veel meer ruimte hebt in je hoofd, waardoor je volledig aanwezig kunt zijn wanneer je tijd doorbrengt met de mensen van wie je houdt

* Je weet hoe het voelt om vertrouwen te hebben in jezelf, in wat je kunt doen, zodat je keer op keer naar dit prettige en rustige gevoel terug kunt keren.

* Je de controle los kunt laten en flexibel kunt omgaan met vervelende situaties in je leven.

* En last but zeker not least ;-), je krijgt eindelijk RUST

Je kunt direct binnen 5 minuten starten met de cursus en de hypnose audio. Er zijn in de cursus zelf 6 modules die allemaal draaien om meer rust in je lichaam en brein te krijgen, vanuit diverse invalshoeken. Om onrust en gejaagdheid voorgoed uit je leven te bannen en om weer te kunnen genieten van het NU. Je kunt de cursus op je eigen tempo volgen. 

Je krijgt om de 2 dagen een mail in je inbox met de tools van die dag en de oefeningen in een werkboek. De cursus kun je op elk moment weer openen en bekijken. 

Bij de hypnose audio zit een handleiding waarbij je meer uitleg krijgt over hoe hypnose werkt en hoe je de audio het beste kunt gebruiken. 

De cursus is geschikt voor zowel ondernemers als particulieren. Piekeren en in de vicieuze cirkel zitten is iets wat iedereen kan overkomen, of je nu werknemer bent, werkgever of zelfstandige. Je weet niet waar je moet beginnen en je hebt alle tips op internet uitgeprobeerd maar niks lijkt echt te werken. 

De vorm

 • De hypnose audio kun je downloaden en beluisteren via je telefoon, computer of laptop.
 • Elke module bestaat uit een video of een audio. De video/audio kost je ongeveer 10 minuten per module.
 • Daarbij hoort een werkboek met alle lesstof en aanvullende oefeningen, dus je hoeft niet eens zelf aantekeningen te maken.
 • Aan het einde van de cursus kun je alle delen bij elkaar voegen en heb je een volledig naslagwerk die je ook kunt gebruiken na de cursus. 
 • Elke module heeft ook een challenge als oefening. Die mag je zo uitgebreid doen als je zelf wil. Het kan even snel in je hoofd (1 minuut), of 2 uur van je tijd kosten: hoelang je zelf fijn vindt. Ik adviseer, hoe meer bewust je bent van de challenge, hoe beter je de tools eigen maakt. 

Ja

Ik wil graag van die onrust en gejaagdheid af

Nooit geweten dat mijn ademhaling zo belangrijk was in mijn onrust. Ik was eraan gewend, dus ik had gewoon geen idee dat het veel en veel te snel was.

Anoniem

Makkelijk te volgen en handige tools. Ik blijf ermee oefenen.

Karin

Fijne vorm. Je wordt echt gestimuleerd om er zo goed mogelijk dagelijks mee aan de slag te gaan.”

Robert

Modules van de cursus

Z

Module 1 Essentiële kennis over lichaam en brein

Deze kennis heb je nodig om te begrijpen waarom we als mens doen zoals we doen. Waarom reageren we altijd op dezelfde manier? En als we het willen veranderen, lukt dat misschien heel eventjes, maar vervallen we toch altijd weer terug naar ons oude patroon. 

En hoe kan het nu dat we als we ons onrustig en gejaagd voelen, we er vaak in blijven hangen en er moeilijk uit komen. In deze module neem ik je hier in mee en leg ik alles stap voor stap uit aan je. 

~

Module 2 Tools die je helpen om RUST te krijgen

In deze module zit een belangrijk inzicht voor jou verborgen. Hierin neem ik je mee in de strategieën die je gaan helpen om op de lange termijn die rust te gaan ervaren. 

Ik ga je in deze module leren hoe je meer bewust kunt zijn van het hier en nu en de verandering in kan gaan zetten.   

A

Module 3 Je stress systeem terug conditioneren

In deze module neem ik je mee naar hoe ons autonoom zenuwstelsel werkt. Ik neem je mee in hoe we ons autonoom zenuwstelsel via diverse ingangen kunnen helpen om ons stress systeem tot rust te krijgen. 

Module 4 Wat je met je verstand kunt doen

Hoe ga je nu een oud patroon wat al jaren en jarenlang in je hersenen vastzit veranderen? Dat is niet iets wat je zomaar even doet. Ook dat heb je afgelopen tijd vast ervaren? In 1 op 1 sessies in mijn praktijk komt dit dagelijks aan bod en ga ik jou in deze cursus in meenemen.

z

Module 5 Oefenen

In deze module gaan we vooral aan de slag met oefenen. Het is namelijk echt nodig om veel te oefenen, om uiteindelijk de momenten te herkennen waarin je onrust en gejaagdheid ervaart. Zodat je deze kan gaan verminderen.

l

Module 6 Een plan maken en barrieres inplannen

Module 6 draait om een plan maken zodat je je nieuwe patroon kunt integreren in je dagelijks leven en je het ook vast kunt houden. Het is belangrijk om je geleerde vaardigheden blijvend te maken. 

Wie ben ik?

Wonend in een klein durpke in Noord-Brabant. Al vrijwel heel mijn leven daar gewoond, met een tussenstop van een halfjaar in Madrid (voor studie) en voor studie in Tilburg. Happily wonend met man en 3 kids.  Hoewel mijn leven in mijn jeugdjaren heel gewoontjes was zonder rare dingen, hebben we het later wel voor onze kiezen gehad. Stoppen en bij de pakken neerzitten was geen optie. Ik kan wel zeggen dat ik leef wat ik anderen leer. Uiteindelijk gaat het om flexibel om leren gaan met moeilijke momenten in je leven, met tegenvallers gedurende een dag, gewoon in je dagelijks leven. Waardoor je de rust in je hoofd en lichaam kan gaan voelen. 

Inmiddels meer dan 14 jaar ervaring bij verschillende zorgorganisaties en een particuliere praktijk. Tijd om in oktober 2017 een eigen psychologenpraktijk op te starten, waarin ik als een vis in het water ben. 

Ik wilde je laten weten dat ik heel erg blij ben met de aanschaf van deze cursus. Ik ga weer vol vertrouwen 2020 in. Na 3 kindjes vrij kort op elkaar te hebben gekregen, enorm op mijn tenen gelopen. Ik had geen moment rust voor mezelf afgelopen jaren, en dat was ook wel te merken in mijn lijf. Alles deed zeer, had continu stress en kon zelf gewoon niet uit de cirkel komen van kortaf en geïrriteerd zijn. Deze cursus heeft daaraan zeker bijgedragen, waarvoor ik je dankbaar ben.

Een anonieme moeder

Ik heb al jaren last van een vol hoofd. Ik pieker veel, heb een vol en chaotisch hoofd lijkt het wel. Ik kreeg van de huisarts het advies om ermee om te leren gaan, na een traject bij een psycholoog in mijn wijk te hebben gelopen, wat niet het resultaat had wat ik wilde. Ik zag de hypnose audio voorbij komen op FB en wilde het toch proberen. Blij dat ik het heb gedaan, het voelt nog steeds heel raar, en vond het in eerste instantie moeilijk om me over te geven en mijn verstand tijdens de audio te laten varen. Maar na een paar keer lukte het steeds beter en ik voel dat de spanning uit mijn lijf is, en daardoor mijn hoofd ook rustiger is geworden. Bedankt Rosalie!

Laura

Direct starten

Je krijgt binnen 5 minuten de eerste module en de hypnose audio in de inbox, waarna je om de 2 dagen een nieuwe module zult ontvangen. Ik neem je per module mee in het verminderen van de onrust in je lichaam en brein.

€ 89,95 (incl. BTW)

De investering voor deze cursus is €89,95 (inclusief BTW) en is te betalen via Ideal, Bancontact of creditcard. Ben je een ondernemer? Dan kun je dit als zakelijke kosten opvoeren. Je krijgt een factuur zodat je het fiscaal voordelen geeft.

l

Inhoud

 • Hypnose audio Rust in lichaam en brein
 • 6 modules van de cursus
 • Werkboek met alle kennis en oefeningen
 • Challenges en oefeningen
 • Mogelijkheid tot Q&A

Cursus inhoud

De inhoud en technieken van de cursus zijn gebaseerd op een combinatie van kennis en tools uit:

 • Neuropsychologie
 • Hypnotherapie
 • Theorie en handvatten uit de biofeedbacktherapie en breintraining
 • Acceptance and Commitment Therapy

€89,95 (incl. BTW)

 

Cursus Rust in lichaam en brein

Ik heb me de afgelopen jaren volledig gespecialiseerd in het helpen van mensen met een druk hoofd vol malende gedachten, mensen met angst- of paniekklachten en mensen met langdurige stressklachten. Allemaal klachten die leiden tot onrust. Onrust in lichaam en onrust in brein. Een gejaagd gevoel in de ratrace van de huidige maatschappij.

Wil je leren hoe je weer rust krijgt in lichaam en brein?

 

meer weten

HEB JE NOG VRAGEN?

Hoeveel tijd kost het me?

Het kost je net zoveel tijd als je er zelf aan wilt spenderen. Je kunt de cursus volgen door elke dag maximaal 10 minuten bezig te zijn met de cursus, maar je kunt er ook 2 uur aan spenderen als je het uitgebreid wilt oefenen.

Ik vind het toch te prijzig

Het is maar net wat het je waard is. Stoppen met een oud patroon gaat niet vanzelf. Er is geen magisch toverstokje wat maakt dat het over gaat. Je zult er zelf mee aan de slag moeten. De prijs is laag, maar zeker ook niet te laag, want als je helemaal niks investeert ga je er ook niet mee aan de slag is de ervaring. No pain (geld), no gain.

En je krijgt een werkboek waardoor je altijd een naslagwerk hebt om er na de cursus ook nog verder mee te oefenen. 

Wanneer kan ik starten?

De startdatum staat hierboven vermeld. Echter, mocht je geen tijd hebben, kun je ervoor kiezen om toch mee te doen. Je krijgt dan namelijk de mails gewoon in je inbox en je houdt toegang tot de video’s en werkboeken, dus je kunt het ook later op een tijdstip wat jou uitkomt volgen.

Wat voel je als je in hypnose bent?

Sommige mensen denken dat hypnose een staat van slaap is. Je moet goed bedenken dat je geest drie tot vierhonderd procent meer alert is in de staat van hypnose dan je nu bent. Een staat die in de verste verte niet lijkt op slaap. Je bent juist meer alert, en ruikt, hoort en ziet beter. Na hypnose heb je vaak niet eens het idee gehad dat je in hypnose bent geweest, omdat je alles nog weet.

Kan ik in hypnose blijven?

Sommige mensen zijn bang dat ze niet meer uit hypnose kunnen komen. Elke keer als je terug wilt komen, is de geringste aandacht aan het terugkomen al voldoende om je helemaal in je normale bewustzijn terug te brengen. Je kunt er dus ZELF uit komen.

Wil je dat de audio goed werkt, probeer dan een rustig moment te pakken, waarin je niet gestoord kan worden en laat je helemaal meegaan met de audio. Als je verstand teveel ‘aan’ staat met of je wel in hypnose bent, of je bent er te bang voor, dan gaat het niet lukken om je in hypnose te krijgen.

Kan ik iets raars gaan doen?

Een misvatting is dat je in hypnose iemand van alles kunt laten doen. Als dat waar zou zijn, dan zou ik een succesgarantie af kunnen geven. Dat kan ik niet. Je kunt de suggesties die ik geef in de audio aanvaarden, omdat je weet dat het gaat werken. Als je op een of andere manier denkt dat het niet gaat lukken, dan lukt het ook niet.

Lost dit alles op?

Problemen horen er nu eenmaal bij het leven. De hypnose audio kan niet alles in je leven oplossen. Echter, als je er echt helemaal voor open staat, kun je zeker een grote verandering maken met hypnose. Er zijn al vele mensen voor je gegaan en er zullen er nog veel meer gebruik van maken in de toekomst. Als je je durft te geven, de audio over je heen laat komen, zal het je zeker helpen!

Wat als ik blijf twijfelen?

Als je blijft twijfelen, neem dan vooral even contact met mij op via rosalie@breinfijn.nl en ik bel of mail je zo snel mogelijk terug om jouw vragen te beantwoorden.

Heb je nog vragen?