Een proces maak je niet alleen door

No Stress programma

Hoe jij ervoor zorgt dat onrust, stressgevoel en spanningsklachten verminderen, ZONDER dat het elke keer als een boemerang weer terug komt….

“Na de vakantie gaat het vast beter”

“Ik weet wel wat ik moet doen, maar hóe doe ik het?”

“Iedereen zegt dat ik het moet loslaten, maar het lukt me maar niet”

“Accepteren van de onrust is makkelijker gezegd dan gedaan. Wat ik ook doe, het voelt als vechten tegen de bierkaai”

“Ik heb alles al geprobeerd, van homeopathische middelen tot mindfulness, meditatie, wandelen, yoga, een psycholoog, neuroloog, fysiotherapeut en hypnotherapie”

“Ik pieker me suf, wordt hoorndol van mijn drukke hoofd”

“Ik krijg steeds meer lichamelijke kwaaltjes, bij het wakker worden is de onrust er meteen”

“Ik ben bang dat de klachten nooit meer weggaan. Ik kom er nooit meer vanaf”

 

Slechts nog een kleine greep van uitspraken uit alle mensen die gestart zijn met het No Stress programma.

Je hebt alles om een fijn leven te leven, maar ervaart steeds meer spanningen om situaties in je leven die je helemaal niet zoveel lading wil geven
❤️ Je wil rust in je lichaam.

❤️ Dat je gedachten kunt laten zijn voor wat het is.

❤️ Minder in de vechtstand want dat kost oh zoveel energie.

❤️ Stoppen met hele dag door bezig zijn om te zoeken naar oplossingen voor je lichamelijke spanningsklachten.

❤️ Je weer kunt genieten van je vrije tijd, en je écht kunt ontspannen.

❤️ Een gevoel van balans hebben. Even ‘aan’ staan met werk of andere bezigheden, en het daarna los kunnen laten.

❤️ Jezelf op nummer 1 zet, zonder dat dit ten koste gaat van anderen.

En dat heeft niet zozeer met de situatie zelf te maken, maar meer met de perceptie van waaruit je de situatie bekijkt.

Heb je de gratis training al bekeken? Dan begrijp je waar ik het over heb.

Vaak zijn we erop gericht op stressvolle situaties zelf op te lossen of los te laten.

Om de lichamelijke klachten te lijf te gaan.

Om de situatie onder controle te krijgen.

Maar dat is NIET wat werkt voor de lange termijn.

Dan ben je het GEVOLG aan het oplossen. En dat lukt misschien wel even. Maar het stressgevoel komt gewoon als een boemerang weer terug.

En erger ook.

Wat deelnemers zeggen

Expertisecentrum Bureau Breinfijn

Bureau Breinfijn is een psychologisch expertisecentrum op het gebied van angst, chronische stress en de werking van het zenuwstelsel.

Ondersteund vanuit wetenschappelijke achtergronden, en meer dan 18 jaar praktijkervaring met mensen die het complex vinden om hun zenuwstelsel tot rust te laten komen.

Inmiddels werken we met meerdere psychologen, therapeutisch hulpverleners en ondersteunende medewerkers om voor jou een zo compleet mogelijk cursus neer te zetten.

Misschien ken je ons wel van diverse media tijdschriften, via waar we veel mensen kunnen bereiken om zich beter te voelen in hun vel en weer regie te voelen in hun leven.

De aanpak van Bureau Breinfijn

1. De juiste kennis

Zonder de juiste kennis kom je nergens. Een zenuwstelsel herstelt niet alleen van rust. Natuurlijk is lekker rustig wandelen heerlijk om te doen, of een yoga oefening uit te voeren.

Echter, als je daarmee je klachten had kunnen verminderen, was je nu deze pagina niet aan het lezen…. Er is heel veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het zenuwstelsel. En deze kennis, inclusief > 18 jaar praktijkervaring in het behandelen van mensen met precies dezelfde klachten, hebben we onze programma’s ontwikkeld.

2. Concreet en praktisch oefenen

Binnen het programma van Bureau Breinfijn wordt uitgebreide kennis en een bak aan ervaring gecombineerd met een stap voor stap methode én persoonlijke begeleiding.

We zien dat deze gouden combinatie zorgt voor succesvolle resultaten en tevreden deelnemers. Ook als je al meerdere hulpvormen hebt ingeschakeld en het gevoel hebt dat je al van alles hebt geprobeerd.

Reactie van lichaam op mentale spanningen…

Wat maakt nu dat lichamelijke klachten en onrust verergert, terwijl je juist zoveel inzet om ervan af te komen?

Hier is heel veel meer over te vertellen dan wat ik kan via deze webpagina, maar het belangrijkste om mee te geven is de activiteit van je zenuwstelsel.

Wat veel mensen niet weten is dat piekeren, een druk hoofd, focus op het wegkrijgen van je klachten, veel van jezelf moeten, jezelf afleiden en de situatie zo goed mogelijk onder controle krijgen, wakker worden met spanning en er direct actie op zetten (en dit rijtje is nog aan te vullen met minimaal 10 punten) allemaal manieren zijn die jouw emmer JUIST VULLEN, in plaats van legen.

Voor jouw zenuwstelsel is alles ‘GAS’, en het staat zo lang ‘aan’ dat je emmertje in maanden, jaren, of zelfs wel je halve leven lang al aan het vullen is.

En dat kun je lang volhouden, totdat je merkt dat het nauwelijks meer te legen is. Dat het slechts een momentopname is als je je iets beter voelt, maar het daarna weer snel omslaat.

Dat gaat dus heel langzaam, bijna ongemerkt.

 

Dus je kunt nog zo rustig op de bank zitten. Op het moment dat jij negatieve gedachten hebt, of aan het piekeren bent, je zorgen maakt, is dat allemaal extra water voor in jouw persoonlijke emmertje.

Totdat je merkt dat je af en toe iets vergeet, je concentratie wat minder wordt, je steeds minder goed tegen prikkels kunt, je sneller een korter lontje krijgt, je emotioneel instabieler wordt en emoties pieken en dalen krijgen. Én niet te vergeten….je bent moe…zo moe…

Zoals ik al zei, het emmertje loopt heel langzaam vol. Dit is een proces van jaren.

Intussen heb je ook een angst ontwikkeld dat de lichamelijke klachten nooit meer weggaan…er nooit meer vanaf komt…

 

Uiteindelijk zal je emmer overlopen, en dat noemen we een burnout. Dan ben je mentaal en fysiek volledig uitgeput.

Bij 95% van de mensen die in een burnout komen, is alles wat ik hierboven aangeef herkenbaar.

En dat is niet om jou bang te maken. Zeker niet. Het is juist goed om kennis te krijgen over je zenuwstelsel, over je brein, en de combinatie daartussen.

Want pas daarna kun je echt structureel stappen zetten die de lange termijn verandering maken!

 

Op zoek naar RUST en BALANS

Je bent op zoek naar allerlei oplossingen om RUST en BALANS te krijgen.

Sterker nog, daar heb je inmiddels allerlei strenge regeltjes voor, bewust of onbewust.

⛔️ ‘Ik moet genieten’,

⛔️ ‘ik moet rust vinden’,

⛔️ ‘ik moet naar yoga’,

⛔️ ‘ik moet sneller in slaap komen om uitgerust te zijn’,

⛔️ ‘ik moet mijn stress verminderen’,

⛔️‘ik moet dankbaar zijn’,

⛔️ ‘ik moet wandelen in de natuur’,

⛔️ ‘ik moet mijn druppeltjes nemen’,

⛔️‘ik moet leren accepteren en loslaten’,

en ga zo maar door.

Maar uiteindelijk brengt dit je verder van je doel, in plaats van dichterbij…

Zorg dat je de ‘echte’ oorzaak van je stressgevoel wél gaat loslaten..

No Stress Programma

Het meest volledige programma wat Bureau Breinfijn biedt, inclusief mogelijkheid tot persoonlijke online begeleiding.

Het No Stress programma is voor vrouwen en mannen die:

Langer dan 6 maanden (of zelfs jaren tot het hele leven) stressgevoel willen verminderen, maar ze merken dat de boemerang elke keer weer terugkomt.

⌲ Mogelijk al meerdere hulpmiddelen hebben geprobeerd, zoals homeopathische middelen, yoga, fysio, mindfulness, meditatie en mogelijk zelfs al bij een psycholoog of andere specialist zijn geweest.

⌲ Zich herkennen in de klachten die op deze webpagina zijn vermeld en merken dat de stressklachten zich alleen maar opstapelen.

⌲ Open staan voor een andere benadering, wat maakt dat ontwikkeling ook tijd kost en je niet binnen 3 weken van je klachten bent. We gaan flexibeler leren omgaan met de oorzaak, en NIET met het gevolg. Als gevolg zullen je lichamelijke stressklachten, onrust, moeheid en andere klachten wel verminderen. Voor de lange termijn.

⌲ Je open staat om een online programma te volgen, waar ondersteuning online bij zit als optie in de vorm van de mogelijkheid tot het stellen van dagelijkse vragen over jouw situatie via de leeromgeving, via coaching calls en in workshops. Je krijgt ondersteuning van een heel team aan therapeutisch hulpverleners die verbonden zijn aan Bureau Breinfijn.

Een aantal uitgangspunten

Stop de overspoeling van emotie

Stop de overspoeling van emotie en verminder lichamelijke spanningsklachten en onrust

Wroeten in je verleden hoeft niet

Het is goed om te weten waar het ergens is ontstaan, maar helemaal terug naar je verleden is niet nodig om mooie ontwikkelingsstappen te maken

Bewezen effectief

Al vele deelnemers zijn je voorgegaan met gewenste resultaten. Het programma is vanuit wetenschappelijke kennis opgebouwd, inclusief jarenlange ervaring wat in de praktijk werkt

Geen medisch dossier

Je komt niet in de medische molen tijdens het volgen van dit programma en je krijgt geen medisch dossier. Let op, het wordt dus ook niet vergoed door je zorgverzekeraar.

Je hebt 2 keuzes hoe je het No Stress programma wilt volgen

Tussendoor overstappen is altijd mogelijk

Dit houdt het No Stress programma in

28 wekelijkse modules

Stap voor stap begeleiding

In 28 wekelijkse modules, met diverse lessen per module, die automatisch voor je opengaan in de online leeromgeving kun je stap voor stap leren om stressgerelateerde klachten te verminderen.

Dit doe je niet door positief te hoeven denken, schema’s in te vullen of jezelf af te leiden, maar dit gaan we doen door op een andere manier te leren omgaan met angststemmetjes in je hoofd, die maken dat je een situatie als stressvol ervaart.

Want 2 personen zitten in precies dezelfde situatie, en de ene ervaart het als stressvol, en de ander geeft er geen lading aan.

Juist dát ga je leren, zodat als gevolg ook onrust, moeheid, en andere klachten verminderen.

Live Coaching Calls

Bij optie persoonlijke begeleiding

Bij het programma zit ook persoonlijke begeleiding in de vorm van live online Coaching Calls. Dit is qua frequentie ongeveer 1x per 2 maanden. We helpen je graag persoonlijk verder met waar jij tegenaan loopt. Zodat je altijd stappen kunt blijven zetten en niet hoeft vast te lopen.

Alle vragen van afgelopen maanden tot jaren zijn in een uitgebreide bibliotheek verwerkt, waardoor je elke vraag en reactie kunt opzoeken om zo weer stappen te kunnen maken. Tot de bibliotheek heb je toegang bij de optie zelfstandige begeleiding en de optie met begeleiding. 

 

Live online workshops

Workshops in diverse thema’s

Wat ook erg interessant is om te volgen zijn onze workshops. Daar mag jij gratis aan deelnemen als je het No Stress programma volgt. We hebben onder andere de volgende workshops:

 • Omgaan met perfectionisme
 • Hormonen de baas
 • Invloed van je zenuwstelsel
 • Trauma
 • Verbetering van slaapkwaliteit
 • Ademhaling en hyperventilatie
 • De invloed van executieve functies op stress en angsten
 • Controle loslaten

Regelmatig komt er een workshop in een nieuw thema bij. De eerdere workshops staan als opname in de online leeromgeving. Live kun je meedoen als je de optie kiest ‘met begeleiding’, de opname kun je bekijken bij de ‘zelfstandige’ optie. 

Bonusmodule

Leren luisteren naar je intuïtie (t.w.v. €125,-)

In deze bonusmodule ga je leren hoe je beter contact kunt leren maken met je intuïtie en hoe je weer vanuit intuïtie kunt leren leven, in plaats vanuit angst. Deze bonusmodule is speciaal ontwikkeld voor Bureau Breinfijn door een intuïtief coach.

Bonusmodule

Mini-cursus: Omgaan met Perfectionisme (t.w.v. €69,95)

In deze bonusmodule gaan we dieper in op perfectionisme en zul je een wereld van herkenning voelen. Je leert hoe je perfectionisme af kunt zwakken en het kan inzetten als kracht in plaats van energiezuiger.

Bonusmodule

Hypnose audio ‘Rust in lichaam en brein’ (t.w.v. €16,95)

Als extra bonus krijg je nu ook de hypnose audio ‘Rust in lichaam en brein’ bij het programma.

Deze hypnose audio is specifiek gericht op mensen die moeite hebben om goed en diep in ontspannenheid te komen.

De hypnose audio komt tot in je onderbewustzijn en helpt je weer een stapje verder om jezelf te leren om je zenuwstelsel weer goed tot rust te laten komen.

BONUS

Micro Breaks om je zenuwstelsel te kalmeren (t.w.v. €24,95)

Als extra bonus krijg je bij de start van het No Stress programma ook de template met 70 tips voor Micro Breaks. Micro Breaks zijn bewezen effectief om je zenuwstelsel te kalmeren en lichamelijke spanningsklachten duurzaam te verminderen.

Toegang

Onbeperkt, tot opzegging

Je bepaalt zelf de tijd om de praktisch en toegankelijke oefeningen uit te voeren. De oefeningen zijn kort en praktisch toepasbaar, juist in kleine dagelijkse situaties.

Daar is namelijk het verschil te maken. Je hebt niet leren lopen doordat er iemand tegen je zei hoe je dat precies moet doen. Je hebt leren lopen terwijl je aan het proberen en oefenen was. En dat is precies wat we ook in dit programma gaan doen.

Het programma is maandelijks opzegbaar (of per jaar bij een jaarabonnement), wat je heel makkelijk kunt doen via je eigen persoonlijke klantenportaal. Ook kun je switchen van de zelfstandige versie naar de begeleidingsoptie, en andersom. 

Toegang tot 4 verdiepende bonussen

Je krijgt gratis toegang tot 4 bonussen, onder andere ontwikkeld door specialisten.

Naast de modules van Bureau Breinfijn hebben een intuïtief coach en een psycholoog werkzaam bij Bureau Breinfijn bonusmodules ontwikkeld als mooie aanvulling.

 

Bonusmodule: Leren luisteren naar je intuïtie (t.w.v. €125,-)

Bonus: Minicursus Omgaan met Perfectionisme (t.w.v. €69,95)

✅ Bonus: Hypnose audio ‘Rust in lichaam en brein’ (t.w.v. €16,95)

✅ Bonus: Micro Breaks (t.w.v. €24,95)

Inclusief werkboek van 53 pagina’s

Bureau Breinfijn houdt de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied altijd bij. Er zullen dan ook regelmatig nieuwe updates en toevoegingen komen aan het programma. Onder andere zijn er workshops en live Coaching Calls gepland voor de komende maanden.

En dat is nog niet alles!

Nu kun jij starten met het programma en krijg je na de 28 basismodules GRATIS toegang tot de losse deelcursussen van Bureau Breinfijn

EXTRA BONUS

De Breinfijn Cursusbundel

Als je besluit te starten, gaan na het volgen van de 28 basismodules ook deze 4 cursussen voor je open. 

✔️ Cursus Kalmeer je Zenuwstelsel (t.w.v. €197,-)

✔️ Cursus Grip op je Gedachten (t.w.v. €149,-)

✔️ Cursus Beter Slapen (t.w.v. €149,-)

✔️ Cursus Vergroot je Zelfvertrouwen (t.w.v. €147,-)

Je kunt altijd blijven ontwikkelen. Zelfs de meest bewuste mens op aarde kan zich persoonlijk blijven ontwikkelen.

We adviseren altijd om weer eerdere modules en lessen te herhalen, maar ook een stukje specifieke focus via één van deze cursussen is fijn. Ze gaan voor je open na het volgen van de basis van het programma.

Nog even goed om te weten, dit zijn kortere, zelfstandig te volgen cursussen en zijn niet te vergelijken met de uitgebreide inhoud van het programma zelf. Dit is puur als focus op één deelaspect van je ontwikkeling. 

 

Je hebt 2 keuzes hoe je het No Stress programma wilt volgen

Tussendoor overstappen is altijd mogelijk

Deze deelnemers bereikten hun doelen…

Het programma is voor alle leeftijden en zowel voor mannen als vrouwen

Deel jij binnenkort ook jouw resultaten?

Stap voor stap methode

Afgelopen jaren hebben we veel mensen zien struggelen en vechten tegen situaties die hen stress oplevert. Maar ook tegen wat er bij zichzelf in hun eigen hoofd gebeurt.

Vaak gebeurt het dat je zo snel mogelijk weg wil van je (lichamelijke) spanningsklachten, en ga je op zoek naar alles wat maar kan helpen.

Helaas zijn dit vaak korte termijn strategieën en gaan je niet helpen om op de langere termijn meer rust, overzicht, stabiliteit in emoties en energie opleveren.

In het No Stress programma word je stap voor stap begeleid, gewoon eenvoudig, simpel en gestructureerd opgezet, om voor de lange termijn meer ontspannenheid te kunnen ervaren.

Zodat je makkelijker en flexibeler leert omgaan met moeilijke, stressvolle situaties in je leven. Je psychologisch flexibeler wordt. En stresssituaties (werk en privé) makkelijker kunt handelen.

+ Persoonlijke begeleiding voor jouw situatie indien gewenst

Wil je graag persoonlijke hulp op jouw situatie? Dat kan!

Op een gegeven moment merk je dat je in een cirkel zit waar je zelf maar moeilijk uitklimt. Soms heb je net even wat meer ondersteuning nodig.

In het programma zit een mogelijkheid tot het stellen van vragen over jouw situatie. Loop je ergens tegenaan, merk je dat je vast blijft zitten? Dan kun je altijd je vraag stellen via de community of live coaching calls dan helpen wij jou persoonlijk stapje voor stapje verder. Zo kun je altijd verder in je ontwikkeling.

Inhoud programma

>> Na aanmelding ontvang je direct twee mails. Eentje met de factuur, en eentje met de inloggegevens.

>> Je kunt binnen 5 minuten al inloggen en het programma starten.

>> Elke week (28 weken lang) gaat er een nieuwe module open.

>> Elke les/module bestaat uit een combinatie van video’s, audio’s, handvatten, praktische tools, filmpjes en je krijgt er een volledig werkboek bij. Je loopt per week de les door en oefent gedurende die week wat de les aangeeft.

>> De lessen staan vol met inzichten en mogelijkheden tot het vergroten van je bewustzijn en een stressgevoel voor de lange termijn te verminderen.

>> Het is juist goed om de tijd te nemen en het programma te volgen op eigen tempo. Des te beter integreert het geleerde in je hele systeem. We geven dan ook niet voor niks aan dat we gaan stoppen met korte termijn trucjes, maar iets gaan leren voor de lange termijn. Het zijn eenvoudige en praktische tools die je simpel kunt integreren in je dagelijks leven.

>> Je bepaalt zelf hoe intensief je aan de slag gaat. Je hebt alle tijd om het hele programma te volgen. Ook is de mogelijkheid om jaarlijks te betalen. Je hebt dan voor een eenmalige betaling gegarandeerd een jaar toegang. Maar let op, ook dit is een jaarabonnement. Ook als je jaarlijks betaalt moet je het abonnement opzeggen, anders loopt het abonnement door. 

>> Het programma heeft als optie een mogelijkheid tot het stellen van vragen over jouw situatie. Daarnaast hebben we regelmatig een live online Coaching Call en worden er diverse workshops gepland. Dit is alleen live te volgen met de optie ‘begeleiding’. 

>> Omdat je er een werkboek bij krijgt, heb je alle stof ook na dit programma nog tot je beschikking. Super handig! Bij het opzeggen van het abonnement vervallen wel alle modules en lessen voor je. Je behoudt toegang tot alle inhoud zolang je abonnement lopende is.

Modules bestaan uit

Module 1: Kennis van lichaam en brein
Module 2: De invloed van de ‘mind’
Module 3: Afstand nemen van stress
Module 4: Stressgevoel loslaten
Module 5: Lading verminderen
Module 6: Verandering gaan maken
Module 7: De valkuilen
Module 8: Zelfvertrouwen ontwikkelen
Module 9: Wat woorden doen
Module 10: Opbouw van stress loslaten
Module 11: Terugval bestaat niet
Module 12: Milder voor jezelf zijn
Module 13: Dagelijks leven
Module 14: Angstgedachtes loslaten
Module 15: Makkelijker leven in je hoofd
Module 16: Controle loslaten
Module 17: Oefenen met ‘het gevoel er laten zijn’
Module 18: Loslaten van de vechtstand
Module 19: Spanning toelaten…
Module 20: Loskomen van stress
Module 21: Loslaten en accepteren
Module 22: Angst voor het krijgen van stress en spanning
Module 23: Angst voor gezondheid of dood
Module 24: Vriendjes maken met jouw angst (onder stress)
Module 25 t/m 27: Aanvullende oefenmodules algemeen

Nog even op een rijtje…

Start: elk moment

Meteen na aanmelding kun je starten met het programma. Fijn, want dan kun je meteen aan de slag! Na aanmelding krijg je een bevestigingsmail met de link naar de leeromgeving en je inloggegevens. Handig, want je kunt direct aan de slag :-).

€ 79,- of €49,- per maand, maandelijks opzegbaar

De investering is te betalen via Ideal, Bancontact of creditcard. Na de eerste betaling zal er een maandelijkse incasso zijn. Is je doel bereikt, dan kun je inloggen in je persoonlijke klantenportaal en zelf je abonnement stopzetten. 

 

l

Inhoud

 • 28 modules en 104 lessen die makkelijk te volgen zijn
 • Video’s, audio’s, teksten, en filmpjes
 • Live Coaching Calls waar je al je vragen kunt stellen bij de optie ‘begeleiding’
 • Regelmatig een workshop in een ander thema wat gerelateerd is aan jouw klachten en doelen
 • Een uitgebreid werkboek tijdens het programma en te gebruiken als naslagwerk
 • 4 BONUSSEN
 • Incl. Breinfijn Cursusbundel voor focus op deelaspecten van je ontwikkeling

Programma inhoud

De inhoud en technieken van het programma zijn gebaseerd op een combinatie van kennis en tools uit:

 • Neuropsychologie en neurowetenschappen, ACT, EMDR theorie
 • Bio- en neurofeedback
 • Klinische psychologie
 • En gewoon hele lange ervaring in de praktijk met honderden 1 op 1 cliënten en begeleidingen

No Stress programma

 Verstand en gevoel gaan weer samen

Lichamelijke spanningsklachten verminderen

 Beter inslapen en doorslapen

 Meer rust in je hoofd

 Perfectionisme zonder jezelf voorbij te lopen

 Van piekeren verlost

Van verstandelijk weten wat je moet doen, naar voelen wat je kunt doen

 Angsten verminderd in lading

Je kunt binnen 5 minuten starten

Je hebt 2 keuzes hoe je het No Stress programma wilt volgen

Tussendoor overstappen is altijd mogelijk

Overtuigd dat dit jou gaat helpen? Meld je snel aan!

Nog even de voordelen op een rij

N

Je krijgt direct toegang

N

Stel al je vragen aan via de community en we helpen je weer op weg

N

Verandering voor de lange termijn

N

Inclusief 4 BONUSSEN

N

Niet in de medische molen

N

Niet wroeten in je verleden

N

Stoppen met positief moeten denken (vechten)

N

Geen dossieropbouw

Jouw investering in jezelf

Wat zit erin: 

✔︎ 28 modules (verdeeld over 104 lessen), die je stap voor stap meenemen in hoe je je perceptie over situaties kunt veranderen en je stresslevel langdurig kunt verlagen

✔︎ 24/7 toegang tot de modules, eventueel inclusief opnames van de live Coaching Calls en workshops en een complete Bibliotheek aan eerder gestelde vragen. Als je vragen hebt of je loopt vast in je proces, dan kun je altijd je vraag kwijt. We zullen je vraag in de volgende coaching call behandelen. Je hoeft dus nooit vast te lopen. 

 

Je hebt 2 keuzes hoe je het No Stress programma wilt volgen

Tussendoor overstappen is altijd mogelijk

Brochure met uitleg over het programma

Veelgestelde vragen over klachten

Inhoudsopgave No Stress programma

Onze belofte aan jou

We hebben al meer dan 46.000 mensen mogen begeleiden vanuit Bureau Breinfijn. Vanuit onze expertise als psycholoog en ruime praktijkervaring weten we wat er werkt.

We beloven je dat we onze uiterste best hebben gedaan om het programma zo in te richten dat jij ook de resultaten gaat behalen. Er is nog geen deelnemer geweest die er geen vernieuwende inzichten heeft uitgehaald, dus we hebben er alle vertrouwen in dat ook jij stappen kan maken met dit programma.

Het gaat er om dat je gaat herkennen wat er ‘onder’ het stressgevoel zit. Het gevoel wat maakt dat het nu als veel lading voelt en je erdoor overspoeld wordt. Waardoor de angst dat het niet meer weggaat onvermijdelijk is.

Het gaat erom dat je het leert herkennen en de échte oorzaak leert loslaten. Alleen dát kun je loslaten. De situatie zelf niet!

En dan heb je een strategie voor de lange termijn! Maakt het niet meer uit in welke situatie dat je komt, hoe groot of klein, dan ben je psychologisch flexibeler en kun je veel meer aan. 

Veelgestelde vragen

Hoeveel tijd kost het me?

Er zijn 28 hoofdmodules, met diverse lessen per module, die je online kunt volgen. Er staan natuurlijk een aantal oefeningen in die tijd kosten. Maar, je wilt iets veranderen in je leven. En dat kost nu eenmaal tijd.

Je hoeft echt niet dagelijks in te loggen, zelfs niet wekelijks. Uiteindelijk gaat het erom dat wat voor inzichten je hebt opgedaan, of de kleine praktische oefeningen, gaat oefenen in je gewone dagelijks leven. Dan ga je de grootste stappen maken. Het gaat er niet om hoeveel tijd je inlogt.

Weet ook dat we de motivatie niet kunnen komen brengen. Dat moet écht uit jezelf komen. Als je besluit niet te starten, is het soms nog niet ‘erg’ genoeg om er echt voor te gaan. En ook dat mag, dat is niet erg. Start gewoon wanneer jij er klaar voor bent om nieuwe vaardigheden te leren.

BONUSMODULES:

– BONUS: Module ‘Leren luisteren naar je intuïtie’ (t.w.v. €125,-)

– BONUS: Mini cursus Omgaan met Perfectionisme (t.w.v. €69,95)

– BONUS: Hypnose audio ‘Rust in lichaam en brein’ (t.w.v. €16,95)

– BONUS: 70 Micro-Breaks (t.w.v. €24,95)

– BONUS: Na het openen van alle 28 basismodules zullen de volgende cursussen voor je openen. Je krijgt GRATIS toegang tot deze cursussen, omdat het fijn is gebleken om een deelaspect te kunnen volgen in je ontwikkeling. De inhoud van alle cursussen zit ook al verweven in het programma op verschillende manieren.

Je krijgt toegang tot:

✔️ Cursus Vergroot je Zelfvertrouwen

✔️ Cursus Grip op je Gedachten

✔️ Cursus Kalmeer je Zenuwstelsel

✔️ Cursus Beter Slapen

(let op: deze cursussen zijn kortere zelfstandig te volgen cursussen en zijn niet vergelijkbaar met de inhoud van het programma zelf)

 

Ik heb al hulp van een coach/psycholoog, en nu?

Ook al heb je nu op dit moment hulp van een psycholoog of coach, of je hebt al meerdere trajecten gehad, het is niet voor niks dat je nu nog op deze website zoekende bent.

Mocht je al eerder therapie of zelfs therapieën hebben gehad. We begeleiden vooral mensen die al eerder hulp hebben gehad, maar waarbij blijkt dat het niet voldoende is geweest. Vaak is er wel sprake van enige vooruitgang, maar helpen de tools maar voor korte tijd.

Het is ook best logisch, want veel hulp is gericht op het gevolg. In dit programma gaan we juist niet de nadruk leggen op jouw lichamelijke spanning, of op jouw gedrag. We gaan leren herkennen wat er zit als cluster in je onderbewustzijn, en daar gaan we op een andere manier mee leren omgaan.

Dat kun je helaas niet alleen, daar heb je vaak wat hulp bij nodig.

Zonder te wroeten in je verleden!

Een voordeel is dat wij als mens vaak zo werken dat we dingen 10x moeten doornemen en lezen, of kijken, voordat je het doet. Voor het uitvoeren en integreren van de oefeningen heb ik gemerkt dat juist een online leeromgeving daarin een krachtige tool is om mensen te helpen.

Je kunt op elk moment van de dag inloggen en de stof doornemen. Dat zorgt ervoor dat je op momenten dat het even niet zo lekker gaat, je altijd weer gemotiveerd wordt en je juist inzichten krijgt over wat er bij jou gebeurt en waarom maakt dat je je even niet zo prettig voelt. En je bent daarnaast natuurlijk gelijk aan het oefenen om het ook voor de lange termijn te integreren.

Hulp vanuit een psycholoog vanuit de basis GGZ is zelfs maar 4, 6, 9 of 11 sessies lang, en dan moet de hulp helaas afgerond worden vanuit wat wettelijk vastgelegd is. Met dit programma heb je veel langer de tijd om te oefenen en het geleerde te integreren in je dagelijks leven. Daarnaast ben je ook behoorlijk duurder uit, want een gemiddelde psycholoog kost al snel 120 euro per sessie van 45/60 minuten. 

Ik vind het toch te prijzig

Denk er gewoon goed over na of je de investering wil maken of niet. 

Wanneer kan ik starten en hoe werkt eventueel overstappen?

Je kunt direct starten met de eerste module na bevestiging. Na aanmelding krijg je 2 mailtjes van ons. Eén met de bevestiging van de betaling en de factuur. En één bevestigingsmail met inhoudelijke informatie over de start van het programma, inclusief inloggegevens. Je kunt binnen 5 minuten starten als je wilt, fijn!

Als je wilt overstappen van de zelfstandige optie naar begeleiding, dan kun je je hiervoor via de leeromgeving opgeven. Je hebt dan als het ware 2 modules ‘actief’ staan. Wil je daar weer mee stoppen, dan zeg je de ‘begeleiding’ weer op via het persoonlijke klantenportaal.

Ben je gestart ‘met begeleiding’ en wil je naar de zelfstandige versie. Dan kunnen we dat voor jou doen via een mail te sturen naar team@breinfijn.nl. We behandelen alle email elke werkdag en het is dus binnen 1 werkdag voor je geregeld.

 

Hoe lang duurt het programma?

Het programma is verdeeld over 28 hoofdmodules die wekelijks voor je opengaan. Hoe lang het programma duurt, is per persoon verschillend. Want vaak is het na 28 modules/weken niet klaar. Herhaling is altijd nodig, en het programma zit boordevol extra inhoud buiten de modules. De ene persoon volgt het programma 2 maanden, de ander 6 maanden en er zijn ook veel deelnemers die een jaar lang het programma volgen, of zelfs 1,5 jaar. De keuze is aan jou!

Iedereen begint met een ander beginpunt, en heeft ook een ander eindpunt in gedachten. Wanneer is het voor jou voldoende zodat je zelfstandig verder kan? Dat is in het algemeen het eindpunt.

Naast de hoofdmodules is het een volledig compleet programma als je de optie ‘begeleiding’ kiest. Dit is inclusief workshops in diverse thema’s, je kunt je vragen stellen in de community aan ons als professionals, contact hebben met andere deelnemers als je wilt, Coaching Calls volgen en je hebt een enorme en waardevolle bibliotheek tot je beschikking met alle vragen die eerder door deelnemers zijn gesteld.

Je kunt alles live volgen, of je bekijkt de opnames van eerdere workshops en Coaching Calls. Alles is mogelijk.

De zelfstandige versie bevat de hoofdmodules en bonussen, de opnames van de workshops en de bibliotheek aan Coaching Call vragen. Je kunt het helaas niet zelf live volgen of de community bijwonen en daar je vraag stellen. 

 

Hoe gaat de begeleiding?

Je kunt gebruik maken van persoonlijke ondersteuning als je deze optie kiest bij betaling. Deze ondersteuning loopt via de community, die in de leeromgeving geïntegreerd is. Je kunt daarin altijd een nieuw bericht openen en je situatie en wat er bij jou gebeurt omschrijven. Wij zullen dan persoonlijke jouw berichtje beantwoorden en je weer een stapje verder helpen. Dit maakt dat je nooit vast hoeft te blijven zitten. Als je al langere tijd in de stresscirkel zit, dan weten we gewoonweg dat momenten echt lastig kunnen zijn, en dan is persoonlijke begeleiding fijn.

Hoe verloopt de betaling?

Je kunt betalen in maandelijkse abonnementsvorm. Dat is wel zo fijn gebleken voor veel mensen. Zo kun je laagdrempelig starten en kijken of het bij je past.

Je betaalt de eerste keer met de betaling naar keuze, zoals Ideal, Bancontact of Creditcard. Ook geef je toestemming met maandelijkse incasso’s. Wil je stoppen? Geen probleem! Via jouw persoonlijke klantenportaal kun jij zelf jouw abonnement eenvoudig stopzetten. De incasso’s stoppen dan uiteraard ook. Weest bewust dat de toegang tot het programma dan ook direct vervalt. 

Let op: Je kunt maandelijks betalen, maar ook een jaarabonnement tegen een korting afnemen. Het jaarabonnement blijft wel een abonnement. Het is dus nodig om ook dit abonnement op te zeggen als je wilt stoppen, want anders loopt het abonnement in het volgende jaar gewoon door en vindt er een automatische incasso plaats. Opzeggen kun je doen via je eigen klantenportaal. 

 

Kan het betaald worden via mijn werkgever?

Dat kan zeker. Via de betaalpagina kun je ook een bedrijfsnaam invoeren. Op deze manier komt de factuur op rekening van je werkgever (of eigen bedrijf) te staan. Je kunt daarna deze factuur geven aan je werkgever zodat je de kosten terug krijgt. De beste optie als het bedrijf betaald is een eenmalige betaling per jaar, zodat je niet maandelijks je factuur hoeft in te sturen. 

 

Word het vergoed door een zorgverzekeraar?

Bureau Breinfijn geeft geen 1 op 1 sessies, maar biedt alleen online cursussen en programma’s (met begeleiding) aan. Bureau Breinfijn heeft ervoor gekozen om niet aangesloten te zijn bij zorgverzekeringen en de kosten worden dan ook niet vergoed. Alle mensen die een cursus volgen via Bureau Breinfijn betalen particulier. Hier is geen uitzondering op mogelijk. 

Wel kun je ook cursussen of een programma volgen via een vergoeding van jouw werkgever. In de betaalpagina staat een optie om de contactgegevens van je werkgever in te vullen en de bedrijfsnaam. Je krijgt dan automatisch een factuur op bedrijfsnaam direct in je inbox, en deze kun je zelf indienen bij je werkgever. 

Wat is het verschil met het Breinfijn programma?

Weet je niet goed wat je moet kiezen, omdat je je in allebei de programma’s herkent? Bekijk dan wat voorop staat. Ben je overspannen of zit je in een burnout, dan is sowieso het No Stress programma het meest geschikt. Heb je chronische stressklachten maar voel je je ook angstig of heb je een licht paniekgevoel, dan zou nog het No Stress programma het meest passend zijn. Heb je paniekaanvallen, dan is het Breinfijn programma het meest geschikt. 

Beide programma’s zijn hetzelfde opgezet, en ook de manier van lading leren verminderen is hetzelfde. In het No Stress programma komen alleen net andere oefeningen terug of andere focuspunten dan in het Breinfijn programma. Uiteindelijk leer je wel dezelfde vaardigheden, dus de keuze is altijd goed. Ook omdat je je persoonlijke vragen kunt stellen, dus we kunnen je persoonlijk altijd verder helpen en je ook extra oefeningen geven op jouw situatie specifiek. 

Eventueel kun je de quiz invullen via https://www.breinfijn.nl/quiz. Na het beantwoorden van de vragen, rolt er voor jou het best passende aanbod vanuit Bureau Breinfijn uit. 

Ervaringen van deelnemers lezen? Klik hier……

No Stress programma

 Rust in je hoofd

Je gevoel niet meer afhankelijk van wat er in je hoofd speelt

Minder hoge eisen aan jezelf stellen

 Meer ruimte in je hoofd zodat je in het moment aanwezig kunt zijn

 Controle leren loslaten

 Vechten tegen wat er in je hoofd zit, positief leren denken, hoeft niet meer

 Negatieve gedachten hebben minder lading

Je hebt 2 keuzes hoe je het No Stress programma wilt volgen

Tussendoor overstappen is altijd mogelijk