Drs. Rosalie van Gils – psycholoog

Bureau Breinfijn is opgericht door Rosalie van Gils en inmiddels hebben we een fijn team werkzaam binnen Bureau Breinfijn.

Rosalie heeft psychologie gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg en de Universiteit van Madrid (Spanje). Zij heeft zich gespecialiseerd in een breed scala aan angstproblematieken, paniekaanvallen en chronische stressklachten. Daarmee samenhangend voelen mensen vaak lichamelijke spanningsklachten opkomen.

Naast psychologe is Rosalie gecertificeerd neuro- en biofeedbacktherapeute, EMDR therapeute, ACT therapeute en hypnotherapeute en heeft zij een gevarieerd aanbod aan cursussen en opleidingen post universitair voltooid, o.a. over het zenuwstelsel, hechting en trauma. 

Wat is onze visie?

Bureau Breinfijn biedt uitsluitend online hulp

Lange termijn vaardigheden

Simpel te integreren in dagelijks leven

Online leren blijft beter hangen

Zonder medische molen / niet vergoede zorg

Positieve ontwikkeling

De visie van Bureau Breinfijn is gericht op het leren van lange termijn vaardigheden, zodat ‘het probleem wat je ervaart’, de overspoeling van angst/paniek, de cirkel van lichamelijke spanningsklachten of de chronische stressklachten die je ervaart niet voor even is opgelost, maar duurzaam. Zodat je structureel meer rust ervaart in alles wat je tegenkomt in je dagelijks leven.

Je kunt laagdrempelig starten met het downloaden van ons gratis aanbod, zoals het e-book (voor piekeren), guide (voor angst/paniek) of een training voor stressklachten.

Je kunt zo vrijblijvend kennis maken met de visie en de inhoud van Bureau Breinfijn.

Omdat we graag nauw contact houden met onze volgers, mailen we op zeer regelmatige basis met inspiratie, tips en ‘doordenkertjes’ voor waardevolle inzichten.

En natuurlijk is alleen een gratis training, of gratis mail niet voor iedereen voldoende en kun je bekijken of een cursus (laagdrempeliger en korter) of een uitgebreider programma met begeleiding passend kan zijn bij jou.

Ook zijn we actief op Social Media via Instagram en Facebook.

Rosalie biedt geen 1 op 1 sessies meer aan. Wel geeft ze persoonlijk de coaching calls via het Breinfijn en het No Stress programma. 

 

Meer weten over mij persoonlijk? Lees dan snel verder

Ik had eigenlijk een perfect leven, totdat alles door elkaar werd geschud

In 2009 gebeurden er een paar vervelende dingen in mijn leven die mijn leven totaal op zijn kop zette.

Mijn jeugd in een klein Brabants dorpje was heerlijk beschermd en veilig. Na de middelbare school psychologie gaan studeren aan de Universiteit van Tilburg en ook nog een halfjaar in Madrid mogen wonen en studeren. Eenmaal terug in Nederland het werkende leven in gedoken. Toen samenwonend met nu huidig mijn man hadden we een geweldige tijd, waarin we alles konden doen wat we maar wilden.

En toen in 2009 werd alles op zijn kop gezet. Op precies dezelfde dag te horen krijgen dat er een dierbare binnen de directe familie ernstig ziek is en een altijd aanwezige chronische ziekte in huis die zeker niet weg zou gaan. En om het af te toppen, hadden we ook al een hele tijd een kinderwens en gingen we wekelijks ziekenhuis in en ziekenhuis uit om onze wens werkelijkheid te kunnen maken. Helaas toen nog zonder resultaat.

Ik kan je zeggen, dan is het lastig om goed overeind te blijven. In korte tijd zoveel gebeurtenissen waar ik nooit mee heb leren omgaan vanuit mijn jeugd. En toen moest ik wel. Alle angsten kwamen naar boven, hoe gaat het de komende tijd zijn, gaat hij veel pijn krijgen, kan ik het allemaal handelen met alle hormonen die ik mezelf moest toedienen, hoe gaat het verder in de toekomst en hoe gaat ons leven eruit zien. Heel onze toekomstplannen weggevaagd. Waarbij we voor dit bericht alles konden doen wat me maar wilden, binnen 1 dag was alles van tafel geveegd en was niks meer zeker.

Daarnaast kwam ook de angst naar voren of we ooit kindjes mochten krijgen, was het ons gegund. Een tijd met volop onzekerheden waar ik hoe dan ook mee moest dealen. Ik had geen andere keuze. Uiteindelijk heeft het me sterker gemaakt en gevormd tot iemand met een missie om mensen ‘makkelijker’ en ‘flexibeler’ om te leren gaan met vervelende situaties die we tegenkomen in ons leven.

In totaal 9 jaar ziekenhuis bezoeken heeft ons uiteindelijk 3 prachtige kinderen mogen geven (en we naast de mooie momenten ook echt wel af en toe achter het behang kunnen plakken hoor ;-)). Mijn oudste zoontje had een moeilijke start en had meer nodig van ons in zijn vroege jaren.

Dit is de reden geweest dat ik na 13 jaar gewerkt te hebben voor verschillende zorgorganisaties aan een flinke bijscholing ben begonnen op het gebied van breinkennis, kennis van ons menselijk lichaam en ben ik opleidingen gaan doen voor neuro- en biofeedback en ben ik hypnotherapeut geworden.

De combinatie van alle kennis, inzichten en toepassingen die ik afgelopen 17 jaar heb verzameld, gebruik ik nu om zo veel mogelijk mensen hun leven te laten leiden zoals zij wensen. Zonder gejaagdheid, angst/paniek, zonder een overprikkeld gevoel, zonder overspannenheid of burnoutklachten, zonder last in hun leven van de lichamelijke klachten die ze ervaren.

De specifieke interesse voor angst- en paniekklachten en overprikkeling van het zenuwstelsel heb ik met name ingezet doordat ik oplossingen zocht voor mijn zoontje. Ik heb hem als eerste behandeld met neurofeedback en toen is het balletje gaan rollen. Ik heb mensen 1 op 1 behandeld met neuro- en biofeedback in mijn praktijk, vele mensen mogen begeleiden met gesprekstherapie en later ben ik online cursussen en programma’s gaan ontwikkelen.

Omdat ik veel mensen 1 op 1 heb begeleid, weet ik wat er werkt. Het is zo super fijn om mensen aan het einde van het traject een hand te mogen schudden en te zien dat ze sterker, krachtiger zijn geworden. Ze hebben hun leven weer meer terug, ze staan weer aan het stuur van hun leven.

Het mooiste compliment wat ik ooit van een client heb gekregen is dat ik persoonlijk ben en met een ontspannen manier over moeilijke onderwerpen kan praten, zodat het voor de client ook meer ontspannen wordt om erover in gesprek te gaan.

Drie woorden die mij omschrijven als psycholoog zijn denk ik een bepaalde nuchterheid, daadkracht en humor tussendoor. Ook moeilijke onderwerpen hoeven niet de hele tijd op een beladen manier besproken te worden. Liever niet juist. Dit is een bepalende factor zelfs in het succes van de sessies.

 

Ik hou van vakanties, lekker eten, goed wijntje en zonnige bestemmingen. Het strand is waar ik helemaal mijn rust vindt, heerlijk vind ik dat. In ons dorp worden leuke festivals en evenementen georganiseerd en daar zijn we vaak te vinden :-).

Ik ben blij met het werk dat ik doe, ik krijg er veel energie van! Nog fijner is het als ik de mensen die mijn cursussen of programma’s hebben gevolgd en ik hoor wat voor veranderingen ze hebben gemaakt in hun leven. Er is meer energie over, zitten lekkerder in hun vel, een rustiger hoofd en kunnen weer genieten van de naasten om hun heen. Dat gun ik jou ook! Hierbij een berichtje die ik laatst nog kreeg. Daar doe je het toch allemaal voor ;-). 

 

 Enjoy the little things in life

 Live it, you only have one

Wil je ook een cursus volgen via Bureau Breinfijn maar weet je niet welke het meest geschikt is voor je? Vul dan de keuzehulp in. 

GEGEVENS

Wij zijn een online bedrijf en bieden alleen online cursussen of programma’s aan. Onze communicatie verloopt volledig via email en de leeromgeving voor leden. Ons postadres is gesitueerd aan onderstaand kantooradres. 

Bureau Breinfijn BV

Brieltjenspolder 28

4921 PJ Made

team@breinfijn.nl