VEELGESTELDE VRAGEN 

Wat kun je op deze pagina verwachten?

We krijgen met regelmaat vragen over de gratis training of masterclass, verschil tussen cursussen en programma’s, of het vergoed wordt door zorgverzekering, hoe het werkt met het abonnement etc.

Speciaal voor deze vragen hebben we deze pagina opgezet. 

Mocht jouw vraag er niet bij staan, stuur ons dan een mailtje via team@breinfijn.nl en dan geven we natuurlijk zo snel mogelijk een reactie terug. 

VRAGEN OVER GRATIS AANBOD

Ik heb nog nooit een gratis masterclass of training gevolgd. Wat kan ik verwachten?

Als je je opgeeft voor de gratis training of masterclass, dan krijg je na het invullen van je naam en emailadres direct een email in je inbox. In die mail staat een link naar het softwaresysteem waarmee we werken.

Je kunt je altijd registreren voor jouw eigen uitgekozen datum. Voordat de training of masterclass start, krijg je nog één of twee mails ter herinnering.

De training is te volgen op elk moment van de dag, door jouw gekozen datum en tijd. 

Voor de masterclass zijn bepaalde data en tijden vastgesteld. 

Wanneer de training of masterclass start, klik je op de link in jouw email, en dan kom je automatisch in het softwaresysteem. Je kunt daarin berichten typen naar mij toe. Ik kan jouw berichten wel zien, een ander die ook deelneemt niet.

Jij kan mij ook zien en horen, ik kan jou niet zien en horen. En anderen dus ook niet. Fijn voor de privacy :-)!

Meestal zijn er best een aantal mensen die deelnemen. Ik probeer op alle vragen te antwoorden, maar dat lukt helaas niet altijd. Mocht jouw vraag niet beantwoord zijn, dan kun je me altijd mailen via support@breinfijn.nl, en dan denk ik graag met je mee.

Is de gratis training en masterclass ook ‘echt’ gratis? 

Jazeker! Deze is echt helemaal gratis. Er wordt geen vergoeding voor gevraagd. 

Tegen het einde van de training of masterclass vertel ik wel wat meer over hoe ik jou kan helpen. Ik ben psycholoog en zoals je zult begrijpen kan ik niet iedereen gratis helpen en is er vaak wat meer voor nodig. 

Wees gerust, je kunt altijd zelf de gratis training of masterclass stoppen. Ik geef dit dan ook aan in de training/masterclass en dan is het aan jou of je meer wilt weten over hoe ik mensen help. Natuurlijk altijd vrijblijvend. 

Ik kan niet op de aangegeven tijd, maar ik wil het wel volgen. Wat nu?

Als je de training wel wilt volgen, of de masterclass, maar je kunt niet op de aangegeven tijd. Dan wil ik je adviseren om je toch te registreren. Ik stuur namelijk zowel bij de training als de masterclass altijd een opname toe via de mail. Je kunt deze enkele uren na de gekozen tijd/datum verwachten in je mailbox. Je hoeft dit niet apart aan te vragen via mail, Facebook of Instagram. Bij registratie krijg je deze altijd toegestuurd.

Inhoudelijke uitleg over wat er bij jou gebeurt als je klachten ervaart

VRAGEN OVER CURSUSSEN EN PROGRAMMA’S

Uitleg op video over de cursussen en programma’s van Bureau Breinfijn

Wat is het verschil tussen een programma en een cursus?

Het grootste verschil tussen de programma’s en de cursussen, is dat de cursussen een kortere tijdsduur hebben, waarin je dagelijks een module geopend krijgt. De cursussen zijn laagdrempelig en gericht op een bepaalde klacht. Na het aanmelden heb je 6 maanden de tijd om de cursus af te ronden. 

De programma’s daarentegen bestaan uit 20 modules die wekelijks open gaan. De programma’s zijn uitgebreider opgebouwd en er zit begeleiding bij. Voor het No Stress programma heb je 1 jaar toegang. Het Breinfijn programma is een abonnementsvorm en is direct opzegbaar. 

Bij zowel de programma’s als de cursussen kun je direct na de aanmelding starten, en krijg je toegang tot een online leeromgeving met een community, een online werkboek, live Q&A’s en workshops. 

De enige cursus die wel hetzelfde werkt als de programma’s, is de cursus Vergroot je Zelfvertrouwen. Deze cursus is ook uitgebreider, inclusief een community en er zitten live Q&A’s en workshops bij in. 

Kun je meer uitleg geven over welke cursus of programma ik kan doen bij mijn klachten?

Cursussen

Cursus Grip op je Gedachten:

Deze cursus is gericht op mensen die piekeren of veel negatieve gedachten in hun hoofd hebben. Een druk hoofd is je bekend. In deze cursus ga je op een andere manier je gedachten leren ervaren, zodat ze niet meer de lading hebben zoals ze nu voelen. En je daardoor ook minder gefocust hoeft te zijn op je negatieve gedachten en ze minder aanwezig worden.

Wil je meer informatie over deze cursus? Klik dan op deze link

 

Cursus Rust in Lichaam en Brein:

Deze cursus is voor mensen die last hebben van lichamelijke spanningsklachten, waardoor je meer rust zult krijgen in zowel je lichaam als je brein. Want een gezond lichaam is een gezond brein en vice versa :). En dit zijn niet de korte termijn trucjes die je krijgt in deze cursus. Je gaat vaardigheden leren die voor de lange termijn zullen zorgen voor vermindering van klachten.

Wil je meer informatie over deze cursus? Klik dan op deze link

 

Cursus Eerste Hulp bij Paniekaanvallen:

In deze cursus ga je vaardigheden leren hoe je voor de lange termijn van je paniekklachten afkomt, zodat deze niet elke keer terugkomen als een boemerang.

Wil je meer informatie over deze cursus? Klik dan op deze link

Je kunt met alle cursussen direct beginnen, en je hebt ruim de tijd om ze te volgen. Je krijgt 6 maanden toegang tot al het materiaal. Het bijbehorende werkboek kun je downloaden en als naslagwerk bewaren.

 

Cursus Vergroot je Zelfvertrouwen:

De naam van de cursus zegt het eigenlijk al. Hoe krijg je meer vertrouwen in jezelf. In deze cursus ga je niet jezelf leren complimenteren, positieve affirmaties opdreunen of bedekken met perfectionisme. In deze cursus leer jij op een andere manier naar jezelf te kijken en hoe jij je nu één voelt als het ware met een negatieve kijk op jezelf, ga je na de cursus ervaren dat dit helemaal niet meer zo belangrijk is. Je bent er gewoonweg niet meer zo mee bezig om jezelf te ‘bewijzen’. En dát noemen we een stevig fundament :-).

Klik hier voor meer informatie

Programma’s

No Stress programma:

Dit uitgebreide programma is bedoeld voor mensen die chronische stress ervaren, overspannen voelen, burnout of herstellende zijn. Deze klachten vallen vaak samen met angsten en lichamelijke spanningsklachten.

In dit programma leer je hoe je voor de lange termijn om kunt gaan met je stressklachten. We gaan juist nauwelijks in op de situatie zelf, maar juist hetgeen wat maakt dat je het als stress ervaart. Dan ga je namelijk vaardigheden leren die je helpen in allerlei moeilijke situaties in je leven.

Na het volgen van dit programma zul je, door middel van de vaardigheden die je hebt geleerd, minder last hebben van lichamelijke spanningsklachten, makkelijker en flexibeler omgaan met moeilijke situaties in je leven, psychologisch flexibeler zijn en stresssituaties (werk en privé) makkelijker kunnen handelen. 

Praktisch: 

– Toegang tot online leeromgeving

– Online community waar je vragen kunt stellen over jouw situatie en ontwikkeling

– Maandelijkse live Q&A’s

– Workshops in diverse thema’s

Wil je meer informatie over het No Stress programma? Klik dan op deze link

 

Breinfijn programma:

Dit uitgebreide programma is voor mensen met angstklachten, in combinatie met paniekgevoel of paniekaanvallen. De vaardigheden die je leert komen overeen met het No Stress programma, en zijn ook altijd gericht op de lange termijn de lading leren verminderen van angsten. De inhoud en oefeningen van dit programma zijn alleen anders ingericht, specifiek op angsten en paniek.

In dit programma leer je hoe je voor de lange termijn je angsten los kunt laten, minder overspoeling voelt van angst en/of paniek en een gevoel krijgt van rust en overzicht. Je gaat dus leren om jouw angsten bij de kern aan te pakken (niet de situatie van overspoeling zelf) en hiermee om te gaan voor de rest van je leven.

Praktisch: 

– Toegang tot online leeromgeving met 20 modules

– Online community waar je vragen kunt stellen over jouw situatie en ontwikkeling

– Maandelijkse live Q&A’s

– Workshops in diverse thema’s

Wil je meer informatie over het Breinfijn programma? Klik dan op deze link

Dit programma is op basis van abonnementsvorm. Dit maakt het mogelijk om laagdrempelig in te stappen en is direct opzegbaar. 

Zit er 1 op 1 begeleiding bij de cursussen en programma’s?

De cursussen zijn helemaal zelfstandig te volgen. Er zit geen begeleiding bij.

Bij de programma’s zit ondersteuning via de leeromgeving, live Q&A’s en workshops.

Zoals je begrijpt, zit er een prijsverschil tussen de cursussen (zijn korter en laagdrempeliger) en de programma’s (uitgebreider inclusief begeleiding). De keuze voor een cursus of programma kun je het beste maken vanuit jouw eigen behoefte, hoe lang je al bezig bent om klachten te verminderen en wat je hebt geprobeerd aan hulp. Als je slechts korte tijd (d.w.z. enkele maanden) deze klachten hebt, is een cursus voldoende. Als je langere tijd klachten ervaart en al meerdere hulpvormen hebt geprobeerd, is een programma het meeste passend.

Ik (Rosalie) geef geen 1 op 1 sessies meer. De deelnemers van het No Stress en Breinfijn programma krijgen wel begeleiding van mij persoonlijk via de live Q&A’s en workshops. 

VERGOEDINGEN EN BETAALVORMEN

Wordt het aanbod van Bureau Breinfijn vergoed door de zorgverzekering?

Vanaf 1 januari 2020 zijn we bewust niet meer aangesloten bij de zorgverzekering. Het staat natuurlijk altijd vrij om je factuur in te dienen bij je zorgverzekering om te checken of er deels een vergoeding is via online zelf hulp. Dit loopt niet via ons. 

Hoe werkt het betalen in termijnen?

Voor het No Stress programma en de cursus Vergroot je Zelfvertrouwen kun je in termijnen betalen. Deze optie kun je kiezen als je op de betaalpagina bent waar je je gegevens (naam en emailadres) achter laat en de Ideal, Bancontact of creditcard betaling doet. De eerste termijn wordt dan direct van je rekening afgeschreven en je gaat automatisch akkoord met SEPA-incasso’s voor de gekozen termijnen. Dat wil zeggen dat je voor de maandelijkse termijnen die je hebt gekozen precies een maand later hetzelfde bedrag wordt afgeschreven, tot het aantal maandtermijnen zijn betaald. 

Hoe werkt het betalen in abonnementsvorm?

Voor alleen het Breinfijn programma geldt een abonnementsvorm. Dit maakt het makkelijk voor meerdere mensen om heel laagdrempelig het programma te volgen. Je kunt dan voor het bedrag instappen en het bedrag wordt direct van je rekening afgeschreven. De volgende maanden wordt hetzelfde bedrag (precies een maand later) weer afgeschreven, zolang dat je lid wilt blijven. 

Je bepaalt dus zelf hoe lang je het programma blijft volgen. Wil je stoppen? Dat kan zonder problemen. Je kunt dan een mail sturen naar team@breinfijn.nl en dan zetten we het abonnement direct voor je stop. Je zult dan ook direct geen toegang meer hebben tot het programma. 

Kan ik ook op bedrijfsnaam deelnemen of een vergoeding krijgen van mijn werkgever?

Jazeker. Dit wordt met grote regelmaat gedaan. 

Heb je een eigen bedrijf, dan kun je de bedrijfsgegevens kwijt op de betaalpagina. Mocht dit onverhoopt niet kunnen, mail ons dan via team@breinfijn.nl en dan zorgen we dat het goed voor je staat voor deelname. 

Heb je een werkgever die (deels) vergoed. Dan kun je of de werkgever zelf laten betalen, of je betaalt als voorschot het bedrag zelf en dient de factuur in bij je werkgever. 

1 OP 1 SESSIES

Kan ik ook 1 op 1 sessies inplannen bij jou?

Nee, helaas niet meer. Hoewel ik lange tijd veel mensen heb begeleid via 1 op 1 sessies is dit nu niet meer mogelijk en in te plannen in mijn agenda. De deelnemers van de programma’s begeleid ik wel door middel van de online community en live online Q&A’s.

GARANTIE

Hoe lang is de garantie bij deelname?

Voor de cursussen geldt een garantie binnen 2 modules. Ben je binnen 2 modules niet tevreden over de cursus, dan kun je je bestelling altijd probleemloos annuleren via een mail te sturen naar team@breinfijn.nl. Je krijgt dan je geld teruggestort. 

Voor het No Stress programma geldt een garantie van 30 dagen. Past het programma niet bij je, dan krijg je gegarandeerd je geld terug. Stuur ook hier een mail naar team@breinfijn.nl en dan regelen we het voor je. 

Het Breinfijn programma is een abonnementsvorm en kun je altijd direct opzeggen, zodat je geen nieuwe betalingen meer krijgt. 

Het is geen probleem om dit aan te geven. Iedereen zit namelijk in een andere situatie en een ander proces, dus het is helemaal begrijpelijk als je aangeeft dat iets niet past bij jouw situatie of jouw verwachting. 

HEB JE NOG VRAGEN?

Mijn vraag staat hier niet bij

Heb je een vraag die niet op deze pagina vermeld staat, stuur dan voor praktische vragen een mail naar team@breinfijn.nl en dan staan we graag voor je klaar om antwoord te geven op je vraag. 

Heb je een inhoudelijke vraag, wil je je privé situatie overleggen en weet je bijvoorbeeld niet goed of het aanbod van Bureau Breinfijn bij je past? Stuur dan een mail naar support@breinfijn.nl en dan denken we graag met je mee. Ook als we een ander advies hebben, zullen we dat zeker aangeven. 

Bureau Breinfijn BV

Arkendonk 11

4907 XT Oosterhout

team@breinfijn.nl